Следвайте ни

Проф. д-р Петър Петров: Нямаме проблеми с организацията на "Подкрепа" при нас

viber icon

"Нямаме проблеми с организацията на "Подкрепа" в болницата. Провели сме разговори с с техните членове и те ни подкрепят. Това заяви управителят на МБАЛ "Свети Мина" проф. д-р Петър Петров по повод декларацията на КТ "Подкрепа" в Пловдив , с която синдикатът се обяви против превръщането на бившата Първа градска болница, в здравно заведение, в което се лекуват боли от COVID-19.

"Ситуацията е тежка и сложна, но смятам, че можем да се справим. Ще направя всичко възможно нито един лекар, медицинска сeстра, или санитар да не не напусне, както и да привлечем нови кадри", категоричен бе проф. д-р Петър Петров.  

Той добави, че очаква заповедта от Регионалната здравна инспекция за превръщането на МБАЛ "Свети Мина" в болница за лечение на пациенти с COVID-19, за да може да представи точните разчети, какво е нужно, за да може здравното заведение на функционира нормално.

"Освен на помощта от държавата и общината, ще разчитаме много и на мастни дарители за финансирането на начинанието. На този етап не мога да кажа колко точно медици още ще и бъдат необходими, но няма да са малко", добави още проф. д-р Петър Петров.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?