Следвайте ни

Проф. Богов обяви с колко дни може да бъде удължен локдаунът ВИДЕО

viber icon

"В „Александровска“ болница с 30 % са се увеличили пациентите през последните 10 дни, заетостта е около 42 % в интензивните легла, има и 6 интубирани". Това съобщи пред NOVA NEWS проф. Борис Богов, директор на "Александровска" болница.

Според него средно с 10-12 години е намаляла възрастта на боледуващите в сравнение с предната вълна, като сега тя е около 50 г.

"Нямам информация за „френски“ вариант, който не може да бъде хванат с PCR тестове, а ако има той няма как да е от семейството на коронавирусите, тъй като те са направени така че да хващат белтъчната му обвивка", заяви проф. Богов.

Професорът сподели, че няма хоспитализирани ваксинирани пациенти.

"Имаме двама колеги по-тежко преминали втората игла, имат повече от 3-4 дни температура, а единият е с възпаление на мястото на убождането", обясни той.

По думите му единият е бил с "Moderna", другият с "AstraZeneca".

По негова информация днес е имало отлив на ваксинацията, 93-ма са ваксинирани в "Александровска", 36 от тях са втора доза (РНК ваксини).

Професорът сподели, че отлагането на втора доза не може да има негативен ефект. Но всеки заразен може да бъде здрав заразоносител.

Той смята, че локдаунът ще бъде удължен със 7 до 10 дни. Той посочи, че се е наложило да се стигне до него заради безконтролното събиране на хора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Възмутения бъди по възмутен и най вече откровен

Възмутения бъди по възмутен и най вече откровен

20.03.2021 | 18:33

Не Гробаджийска мутра А чифутска от най долно гадно крадливо и лакомо същество Кво същество бе хайван и за ядене дето не става само за трепане

Отговори
2 4
Гадове чифутски България е вечна Нищожества

Гадове чифутски България е вечна Нищожества

20.03.2021 | 18:10

Българи Запомнете тези еврейски мутри който ви затварят и искат още и още да ви затварят Търсете ги Затворете ги по стълбове както всеки Божи ден те ви разпъват със своя бяс мракобеснически античовешки Облъчвайте ги с омраза два пъти по силна от тяхната омраза към Българский род и Народ Нямаме медий Те всичко изкупиха Нямаме Българско Народно събрание Нямаме Правителство Нямаме Съд Прокуратура Имаме вяра в Бога и Българско сърце Отново трябва да развеем онуй що е написано Свобода или Смъ

Отговори
3 2
Възмутен гражданин

Възмутен гражданин

20.03.2021 | 17:57

Този е видна гербаджийска подлога!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?