Следвайте ни

Проф. Балтов: Коронакризата изкара наяве бума на тежките ни болести след Чернобил

viber icon

България бе на едно от челните места по сърдечно-съдови и онкологични заболявания след Чернобил. Коронавирусната инфекция е катализатор на хроничните заболявания. Диабетът също се катализира по този начин. Нацията ни имаше сериозни здравословни проблеми преди коронакризата и тези неща сега излизат наяве.

Така обясни факта, че страната ни е на второ място по смъртност в света след Бангладеш директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред Нова тв тази сутрин. За последното ни място в Европа по ваксиниране пък коментира: "Като лекар казвам, че правим всичко, което се налага. При третата вълна са изключително адекватни действията на медиците и болниците у нас, лекуващи пациенти с COVID-19. Не може да се упреква медицинския персонал, че не си върши работата". 

И допълни, че със сигурност данните ни са по-точни от тези в съседните страни. „Смятам, че съседките ни си занижават смъртността от COVID-19", уточни проф. Балтов.

"Хората, които имат антитела, трябва да ги следят на всеки 6 месеца. Ако много спаднат антителата, рискът да се заразиш остава", посъветва той.

"От следващия месец доставките на РНК ваксини за България се вдигат тройно. Очакваме и втората векторна ваксина да влезе. Надявам се, че след 10 април ще имаме по-сериозен обем от ваксини, които да ползваме", добави проф. Балтов.

Според него за кризата с ваксините у нас проблемът не идва отвътре, а извън България. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

професор

професор

26.03.2021 | 13:04

Това е изказване на "професор"! Очевидно се готви да става политик или поне да се хареса на управляващите. Друго обяснение за тази глупост едва ли може да има!

Отговори
4 1
професор

професор

26.03.2021 | 13:03

За съжаление това е "професор". Очевидно се готви за политическа кариера. По друг начин не може да бъде търсена логиката на това изказване...

Отговори
4 1
И  какво  излиза

И какво излиза

26.03.2021 | 11:05

Че демокрцията дава големи права на богатите и големи задължения на бедните. Бил Гейтс давал големи помощи. Ами от къде ги има тези пари за да се пише филантроп? Ясно е от къде.От голямата принадена стойност която уж той дава на тези които е ограбил за да забогатее.

Отговори
9 1
Назад Назад Чифут Балтаков Назад те чака трапа

Назад Назад Чифут Балтаков Назад те чака трапа

26.03.2021 | 09:56

Е види се че чифутския им икономически проект Ковид оттече в канала пробутван под девиза Ние се грижим за вашето здраве Аз ако имам нужда от такси ще си го повикам а не то да влиза само в дома ми и да ме накара да се кача задължително Степ бай степ Стъпка по стъпка дават назад за да се изсулят по чифутски Знаят че идва деня за търсене на отговорност Първата им йезуитска вратичка която си отвориха бе фразата Със и Без съпътстващи заболявания Това им отвори не вратичка а цял портал да шикалкавят и да прехвърлят цялата вина върху починалия Чак сега започнаха леко по чифутски пак да се измушват Муфтаджийски с теорийте за диабета Този си забърсва мръсните чифутски ръце с Чернобилската авария и радиация Готови са на всичко за да спасят чифутските си кожички А ние от години говорим че поколения Българи ще страдат и измират в следствие на тази радиация Че деца по на 5-10 годинки са на инсулин с диабет къде заложен от родата по генен път Къде придобит от стрес и напрежение Коварна болест пък която спомага да се отключат и други заболявания ако човек не знае че е диабетик и не е започнал да се лекува от тази коварна болест

Отговори
3 8
Хаха, пак друг виновен

Хаха, пак друг виновен

26.03.2021 | 09:50

"....за кризата с ваксините у нас проблемът не идва отвътре, а извън България " На ГЕРБ все другите са му виновни. "....данните към момента показват, че правителството на Бойко Борисов е закупило толкова малко дози, че в края на юни по две дози ще са получили не повече от 36% от българите." Освободили сме квотите от скъпите ваксини и сме заложили само на евтината Астра и Астрата спретнаха номера, че не могат да изпълнят заявката....Е, за ГЕРБ човешкият живот е по-евтин от ваксините (скъпите) , от които се отказаха! И накрая какво ще стане в тази държава - много вождове и малко индианци! Няма да има кой да управляват , след като имат най-неадекватната и алчна политика спрямо собственото си население.

Отговори
7 8
Ковидчо:

Ковидчо:

26.03.2021 | 09:39

Срамно е някак уж интелигентни хора да ръсят подобни глупости. Вярно електоратът в голямата си част е задръстен (да не напиша прост), ама чак пък толкова - хайде, холан! Причините за настоящия ни здравословен хал са ясни като "бял ден" и далеч не се изчерпват само с Чернобил. Затова, г-н професор, когато си вербално немощен по-добре замълчи, отколкото да се излагаш с подобни "оправдания"!

Отговори
17 6
ZAX

ZAX

26.03.2021 | 09:50

Много добре казано. Като работещ в системата бих добавил, че не е работа на ортопеда да коментира проблеми от съвсем друго естество. Моите уважения към колегите, но за съжаление и най-добрия хирург или ортопед има много ниски познания за вируси, имунитет, ваксини физиология и т.н. Както се казва да си гледат кокалите и коремите.

Отговори
15 4
Д-р Хипократ

Д-р Хипократ

26.03.2021 | 09:36

Нерде Ямбол -нерде Стамбол!Де се чука -де се пука!Като си некадърно, безгръбначно мекотело ,от 9 краденеца вода ще носиш,само и само да се опиташ да оправдаеш жалката си същност!Срам за лекарското съсловие!За жалост подобни нему се умножиха!

Отговори
15 5
Не  е  честно

Не е честно

26.03.2021 | 09:09

Да се оправдавате с катализатор на спящи болести. Това е оправдание за несвършената работа преди настъпването на пандемията. В миналите периоди се даваха много пари за здравеопазване ама колко е направено за същинското здравеопазване. Каква е ефективноста от скъпите лекарства които рядко достигат до нуждаещите се болни.

Отговори
14 5
Аман  от  ,,загрижени,,

Аман от ,,загрижени,,

26.03.2021 | 09:07

Балтов, наслушахме се на теории и глупости, живота си е мой, подарен от Бога, мой проблем е дали ще се ваксинирам или не.

Отговори
17 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?