Проф. Асен Балтов: "Пирогов" е на ръба, затягайте мерките!

Директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов потвърди, че ситуацията в болницата е тежка. Той докладва, че има много висок брой заразени медици и помощен персонал и апелира за затягане на мерките.

"За съжаление изобщо не е добра обстановката. Общият брой на заразени медици е 61. Има и 61 пациенти, заразени в средата. Обстановката изобщо не е много приятна и мисля, че вече е критична", каза той, цитиран от новини.бг.

Балтов обясни, че не става въпрос за това, че медиците не са опазени, но "Пирогов" лекува и други пациенти извън COVID-19, които не винаги още при приема са доказано носители на вируса, а в болницата развиват симптомите. 

"В "Пирогов" вратите са отворени за всички, ние не може да контролираме кой идва", каза той.

Проф. Балтов потвърди, че започва спешна реорганизация на работата в болницата. Ще има един коридор за пациенти, лекувани за основните заболявания и за това, че са заразени с COVID. Ще има и един етаж само за заразените медици и друг персонал на "Пирогов".

"Това няма нищо общо с другите пациенти – 79 в отделението за COVID", посочи още Балтов.

"Преразпределяме силите в Пирогов и ще се обърнем в апел към младите колеги. Разпределението на пациентите става дифузно, не клъстерно", добави още директорът на спешната болница.

 По отношение на оставката на шефа на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев проф. Асен Балтов коментира: "Човекът си вършеше много добре работата и тази оставка е малко пресилена".

Директорът на "Пирогов" отказа да коментира скандалното решение на СРЗИ да отпадне карантината на премиера Бойко Борисов и на президента Румен Радев. 

"Апелирам за затягане на мерките, иначе ще стане така, че болниците няма да могат да работят с никакви пациенти", настоя обаче д-р Балтов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Стига рева Балтов

Стига рева Балтов

27.10.2020 | 11:33

Натискаше се да лекувате вируса в Пирогов, тази болница не е инфекциозна, смесиха се потоци и резултатите са налице.

Отговори
3 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?