Следвайте ни

Проф. Асен Балтов: Без "зелени коридори", ваксиниране само след записване

viber icon

Няма да има "зелени коридори" в предишния смисъл на думата. Това каза директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. д-р Асен Балтов в ефира на "Тази сутрин".

Ваксинирането ще става след записване в новата информационна система, която тръгна.
"Това ще бъдат реално "Зелените коридори". Ако сте се записал в нея, вече ви се дава час и определен пункт", каза още проф. Балтов. По този начин според него ще се избегнат опашките от предишните седмици.

"Ние приключваме с ваксинацията на всички членове в секционни избирателни комисии. До утре е крайния срок, който приключва, поне в "Пирогов". От 11 март започваме да ваксинираме пак по трите фази, ако има желаещи", допълни още директорът на болницата. Той поясни, че при необходимост ще бъдат ваксинирани всички по електронната система.

"Някои обаче явно си мислят, че щом са пуснати ресторантите, всичко е позволено, мерките се забравят, инфекция няма", каза Балтов.

"Пирогов" опустя точно преди година, когато бе открит първия случай. 4 дни никой не смееше да влезе в болницата. А сега сме много смели, да не би да има лекарство, което лекува вируса?!", попита той с възмущение.

Разхлабването на мерките и британският вариант са причината за растящият ръст на болните у нас, обясни професорът. Прави се оказаха колегите от Великобритания, че и протича по-тежко при пациентите в млада възраст, обясни той. 

От думите му стана ясно, че в Пирогов е имало 40-дневно бебе с коронавирус, което е лежало в болницата. Най-засегнати са активните, млади хора между 40 и 50 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

76421

76421

10.03.2021 | 09:29

Добре го казвате,ама реално нищо не правите. Еденствено затварянето на всичко,което не е от първа необходимост,може да ни спаси. Нали не вярвате,че Ганьо ще спазва мерките? Единствено с вила на врата,може да има полза. Т.ъпана си е т.ъпан!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?