2374
Следвайте ни

Проф. Аргирова: Трябва да отпадне сертификатът за антитела

viber icon

Особеностите на новия национален план за справяне с ковид кризата са, че той е национален, а не е на МЗ. Второто нещо е, че този план се отличава, че има отговорност от страна на областните щабове. Има подвижност в това отношение. Трето, има предвидимост и може да се следи тенденцията в клъстерите. Това заяви проф. Радка Аргирова в студиото на сутрешния блок на NOVA.

По думите ѝ планът предвижда и по-гъвкав ресурс: “Все повече се търси да е обезпечено здравето на хората. Основният проблем е късното идване на хората и тогава лечението често остава без резултат”.

“Боя се от няколко неща. Първо, че не се спазват най-обикновените мерки - маски, дезинфекция, разстояние. Второ, боя се за възрастните хора, които не са ваксинирани”, категорична беше проф. Аргирова.

Тя обясни, че за първи път се прилага критерий спрямо интензивните легла, за да бъде подготвена и пощадена здравната система.

“В групите на най-малките нямаме цифри, които да ни притесняват”, успокои вирусологът.

  Д-р Брънзалов: Голяма част от населението буквално изтезава здравната ни система

Тя каза, че не е чула за починал човек с трета доза, нито за такъв, в следствие на заразен с “Омикрон”: “В момента сме в положение на циркулация на “Делта” и “Омикрон”. Повечето на смъртните случаи продължават да са от “Делта””.

По темата със сертификатите изрази скептицизъм за въвеждането на сертификати за антитела: “Трябва да отпадне не като изследване, но от това не произтича нищо. Това никъде освен в България го няма, затова трябва да отпадне. От 3-6 месеца започва да пада нивото на антителата. След това човек може да се направи ваксинация”.

Проф. Аргирова подкрепи идеята хора, които са с фалшиви сертификати, да могат да се ваксинират.

“В научната литература се появи идея, че трябва да се смени подходът да не са непрекъснати бустери. Първо трябва да се изследва колко устойчив е този “Омикрон”. Аз споделям становище, че това ще е последният вариант. Ако това е така, възможно е да се направи ваксина, която да осигурява универсална защита. Не е изключен и друг подход. В зависимост от това в коя част на света какъв вариант е доминиращ, да се адаптира ваксина за него:, обясни тя.

Според нея от 40 до 50% от участниците в протеста против зеления сертификат ще се заразят. Тя беше категорична, че се прекалява с антибиотиците при лечението на ковид.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

ГЮРО

ГЮРО

14.01.2022 | 13:14

Не се сърдете само на Баба Яга - тя говори това, което нареждат отвън. Всичко, което става сега у нас, в Италия отдавна е направено. Гледайте какво става при тях и ще разберете какво ще се опитат да направят у нас. Вирусите тук нямат абсолютно никакво значение.

Отговори
5 0
МРЪСНОГАДНОЖИВОТНО

МРЪСНОГАДНОЖИВОТНО

14.01.2022 | 13:02

Мръсгаджив, нормалните експерти, не от "новото (не)нормално", са установили, че естественият имунитет е над 30 пъти по-ефективен и траен от тоя с пишман ваксините. Какви ги дрънкаш врели-некипели, нефелно продажно бабе? Колко ти плащат за да плюеш на дипломата си?

Отговори
4 0
Хитър Петър

Хитър Петър

14.01.2022 | 12:37

Стара чанта, да каже колко заразени или починали има с наличие на антитела.

Отговори
4 0
Ама Радке

Ама Радке

14.01.2022 | 12:18

Не ти ли стига пенсията??

Отговори
3 0
Не специалист

Не специалист

14.01.2022 | 11:18

Ами по тази логика и прекаралите заболяването не трябва да имат зелен сертификат. Пак сте неадекватни.

Отговори
8 0
Опасна  близост

Опасна близост

14.01.2022 | 10:49

Радке, толкова си хубава и толкоз навлезе в живота ми че започвам вече да се влюбвам в теб...

Отговори
9 1
Дърто много си зле

Дърто много си зле

14.01.2022 | 10:48

Дърто много си зле ! Пий си редовно хаповете и си сменяй редовно памперсите !!!

Отговори
9 1
Какви ги пещи тая скочубра

Какви ги пещи тая скочубра

14.01.2022 | 10:37

В ЮАР с така наречения "омикрон" няма дори хоспитализирани. Тук в Еврейския съюз - локдауни и блокирана здравна система. Абе там в ЮАР да не живеят марсианци?

Отговори
10 1
Писна ми

Писна ми

14.01.2022 | 10:35

от това неадекватно бабе, което обслужва интересите на фарма-мафията. Всички знаем що за измамница е била още на млади години. Очевидно времето е влошило нещата.

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?