Следвайте ни

Проф. Аргирова с разтърсваща прогноза за пика на болестта

viber icon

Прогнозата ми е, че в края на април или началото на май ще бъде пикът на разпространението на болестта у нас, а в края на май и началото на юни ще има затихване в броя на заразените. Застудяването в момента благоприятства вируса, но от друга страна хората спазват мерките, които са наложени.

Това съобщи в интервю за БНТ проф. д-р Радка Аргирова. "Хората действително трябва да разберат, че ако се спазват мерките, социалната изолация, ще минем по-лесно през епидемията.

Тя ще свърши, но се опасявам от две неща. Първото е, че ще останат единични случаи на заразени хора без симптоми и ще разпространяват вируса. А така е възможно да се стигне до втори пик на епидемията, посочи тя.

"Това може да се предотврати само с бъдеща ваксина. Иначе би било ужасно. Ваксина не е трудно да се направи. Производството и разпространението, изпитанието - това са трудните моменти, които отнемат време. Всяка ваксина е този препарат, който се дава на здрави хора и затова трябва да е безупречна, посочи тя. За момента коронавирусът не мутира, което благоприятства създаването на работеща ваксина", коментира д-р Аргирова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Будала

25.03.2020 | 17:21

И с ваксина мозък няма да ви дойде.. Егати манипулацията, егати коронацията.. Ду. Пе да ви е яко!

Отговори
3 1

tonazi

25.03.2020 | 10:33

Лекарство ще се открие от учените ваксина също но кога ще стане това само прогнозират не е ли най-добрият вариант всички хора да бъдат с предпазни средства маски очила и дезинфектанти в джоба не е ли по-лесно да се разработят защитни средства на Световно ниво и да достигнат до всеки един гражданин да не може бактерията да се предава от човек на човек и тя сама ще си умре В пространството

Отговори
10 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?