46

Проф. Александрова: Омикрон не е безобиден, може да докара дълъг ковид

„Колкото и да изглежда безобиден, Омикрон не е такъв, особено при по-уязвимите”. За това предупреди в ефира на „Твоят ден” проф. Радостина Александрова. Тя посочи, че той може да доведе като опашка „дълъг ковид”- вече „един от водещите проблеми”. Работи се много по овладяването му, допълни професорът.

Оттук нататък фокусът е именно върху уязвимите групи, които трябва да бъдат защитени добре, посочи Александрова. В тази група тя включи и децата. Тя коментира и лекарствата срещу коронавируса, но подчерта, че те не могат да заместят ваксината.

"Смята се, че някои държави вървят към ендемичния вариант на развитие - така, както живеем с грип", обясни още Александрова. А за отмяната на маските за повечето места на закрито от четвъртък, посочи: „Аз мисля, че е добър ход дотолкова, доколкото хората, които смятат, че имат нужда, ще продължат да ги ползват. Изобщо ние вървим към това да живеем заедно с този вирус".

По думите на проф. Александрова това, което сме научили е, че дистанцията, носенето на маските може да ни предпази тогава, когато е по-активен вирусът и сме в затворени помещения. А наученото ще прилагаме и при грип.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Чифутска

Чифутска

10.08.2022 | 21:07

Измет

Отговори
5 1
Ай стига ма

Ай стига ма

10.08.2022 | 19:11

Продажна сви_ня . Да умреш в мъки дано . Изрод д0лен .

Отговори
8 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?