Следвайте ни

Пробив! Нов тест открива COVID-19 чрез урина само за 15 секунди

viber icon

Турски специалист по физиотерапия и рехабилитация разработи нов тест за откриване на коронавирус чрез урина за 15 секунди, обяви Анадолската агенция.

Д-р Мехмет Серхан Куртулмуш каза, че е разработил комплекта, в който се използва специален реагент за откриване на части, специфични за вируса, който причинява COVID-19.

Куртулмуш каза, че е започнал работа по комплекта през март, когато първият случай на коронавирус беше потвърден в Турция , и приключил през ноември.

Медикът обясни, че комплектът е одобрен от няколко местни лечебни заведения и е лицензиран от здравното министерство на страната.

Подчертавайки, че точността на комплекта е била по-висока от съществуващите тестове, Куртулмуш каза, че изследването е публикувано в международно клинично списание.

"Нашата цел при извършването на този тест е да гарантираме, че хората се тестват за COVID-19 по най-бързия и точен начин", заяви той и добави, че комплектът е първият за изследване на урина, способен да открие вируса.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ко повикало Такова отговорило

Ко повикало Такова отговорило

02.01.2021 | 16:40

Сега ако не ви опикаем хубаво дипломите никогъш нема се случи

Отговори
0 0
008

008

02.01.2021 | 13:48

Нашите блестящи учени са политически ангажирани да ни пазят живота.

Отговори
4 1
007

007

02.01.2021 | 12:23

Що така все турски учени или специалисти откриват я ваксина , я разработват тест ..????? А нашите блестящи учени с какво се занимават ?

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?