Следвайте ни

Пробив! Израелско лекарство за COVID-19 със забележителен успех

viber icon

Израелска биотехнологична компания заяви 100% успеваемост при първите 10 пациенти, лекувани с нейното лекарство, като част от ранен етап на клинично изпитване в Rambam Health Care Campus в Хайфа, съобщи в. „Джерлусалем пост”.

Компанията, Bonus BioGroup представи предварителните констатации от своето проучване фаза I / II на колеги на конференцията на Международното общество за клетъчна и генна терапия в Ню Орлиънс миналата седмица и сподели резултатите в изявление, публикувано на фондовата борса в Тел Авив.

Сега компанията подготвя публикация в рецензирано издание.

Установено е, че MesenCure на Bonus, който се състои от активирани мезенхимни стромални клетки (MSC), изолирани от мастната тъкан на здрави донори, намалява възпалението и облекчава дихателните и други симптоми при пациенти, страдащи от животозастрашаващ респираторен дистрес, причинен от COVID-19 .

„Досега резултатите от лечението с лекарството MesenCure са изключително впечатляващи и са подобрение спрямо резултатите от други лечения“, каза д-р Шади Хамуд, главен изследовател в клиничното изпитване и заместник-директор на Отделението по вътрешни болести Е в Rambam.

Той каза, че резултатите са толкова обещаващи, че болницата вече проучва използването на лечението за други показания.

От Bonus съобщават за 10 пациенти с COVID-19 на възраст между 45 и 75 години, всички с тежки симптоми. Деветдесет процента от тях също са имали съпътстващи заболявания.

Данните показват 40% намаление на възпалението на белите дробове от лечението - от 55% на 15%, както се вижда при рентгеновите снимки на гръдния кош, през първите пет дни след лечението. Един месец по-късно възпалението на белите дробове достигна 1%.

Освен това пациентите показват значително подобрена дихателна функция, като насищането с кислород в кръвта се увеличава до 95% и белодробната функция се връща до почти напълно нормални нива само след един месец.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Батко

Батко

06.06.2021 | 12:15

Израел са на светлинни години напред пред банановата територия на чалгата и боко ;)

Отговори
0 0
Мъ къ щяло Чифутското е най фърст

Мъ къ щяло Чифутското е най фърст

05.06.2021 | 21:31

Мъ нема чалъм да не е чифутско И нема чалъм да не се рекламира чифутското в чифутската гувняна медия Мекица Нъл тъй чифуте

Отговори
5 6
Dii

Dii

05.06.2021 | 20:33

Те руснаците отдавна имат такава разработка. Дори повече. Руските учени какви разработки имат, бедна ви е фантазията, краварите само могат да мечтаят. Руснаците имат 3 доказани ваксини, разработват още 6. Имат и няколко лекарства. В русия вируса не можа да предизвика пандемия, дори нямаше загинали. Всичко останало е пропаганда. Слушайте другаря Лавров, той единствен казва истината. Той и бащицата Владимир Владимирович. Здраве желаем тавагишчи.

Отговори
6 7
Schetovodstvo

Schetovodstvo

05.06.2021 | 22:54

NE KRAVARI,A GOVEDARI ! NE PREVEJDAY BUKVALNO DUMATA COWBOY,KATO V STATODOTO EDAR ROGAT DOBITAK IMA I KRAVI,I VOLOVE,I BIKOVE = GOVEDA ILI CATTLE !

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?