Следвайте ни

При симптоми от COVID-19! Вижте къде приемат без направление

viber icon

Добра новина за софиянци и жителите на областта, които се тревожат как да реагират при симптоми от COVID-19. С идването на есенните грипове и отваряне на училищата техният брой ще расте.

Всеки пациент с грипоподобни симптоми може без направление от личен лекар да посети разкрития в началото на септември Координационен център за триаж на пациенти със съмнение за COVID-19 в Инфекциозната болница в София. Това увери здравният министър Костадин Ангелов по време на парламентарния контрол.

Центърът има за цел да преустанови движението на пациенти по кабинетите на личните лекари и различните болници, подчерта министърът на здравеопазването:

"Центърът е разкрит на функционален принцип, като в него се извършва оценка на пациенти със съмнения за COVID-19 и се обслужват пациенти от две области - София град и София област.

Той е достъпен за гражданите и без направление от личен лекар като по този начин се цели да бъде преустановено самостоятелното движение на болни, търсещи възможности за медицински преглед и хоспитализация през лечебните заведения в столицата", заяви министър Ангелов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?