Следвайте ни

Премиерът Стефан Янев: Ваксинацията срещу COVID дава резултат ВИДЕО

viber icon

"Дали сме в пика или предстои четвърта вълна - предстои да видим. Нека оставим специалистите да си свършат работа. Взети са мерки от медицинските специалисти. Ще бъдат открити допълнително клиники там, където е необходимо. Парите, необходими за здраве, ще бъдат осигурени."

Това заяви премиерът Стефан Янев, който заедно с проф. Николай Денков посети Центъра по молекулна медицина в София по-рано днес. В специален брифинг за журналисти премиерът говори за COVID мерките.

"Кампанията по ваксинацията води до резултат. Броят на ваксинираните се е увеличил. Всеки трябва да реши сам дали да се ваксинира или не, личен избор е", каза премиерът и допълни, че не се предвижда задължителна ваксинация.

"В това отношение не правим никакви движения", коментира Янев.
По повод информацията, че има идеи за ваучери и допълнителни стимули, за да се повишат броя на ваксинираните, служебният премиер отново повтори, че това е въпрос на личен избор.

"С каквито и да е кампании, ако човек не иска да поеме тази отговорност, той няма да се ваксинира", заяви Янев. Той все пак отчете повишаване на ваксинирането на хората над 60-годишна възраст, които се предполага, че са податливи и по-лесно биха могли да бъдат засегнати от нова Ковид вълна.

"Да кажем, че тази част е изпълнена", коментира Янев.
Третият аргумент, който служебният министър-председател изтъкна във връзка с COVID вълната, е, че философията на служебното правителство е всички мерки, които ще се вземат, е да бъдат безкрайно щадящи по отношение на бизнеса.

"Бизнесът трябва да работи, животът трябва да тече нормално, независимо от ситуацията", допълни Янев. Той добави, че правителството е достатъчно отговорно в случай на необходимост да се вземат и индивидуални мерки.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Чичко

Чичко

30.08.2021 | 15:20

Чудя се как от всичките мисирки никой не попита за поголовния натиск, който се оказва на хора да се набоцкат с експерименталните течности! Чудя се как никой не зададе въпроса ще продължават ли да тероризират децата с абсолютно излишните и задушаващи маски. Срам и позор!

Отговори
10 5
тъъп трол

тъъп трол

30.08.2021 | 15:38

долен трол боцнат ти е мозъка

Отговори
4 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?