Следвайте ни

Подлагат цял град в България на антигенен тест за коронавирус

viber icon

Цял град в България ще бъде подложен на антигенен тест за коронавирус. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на Министерството на здравеопазването по-рано днес. Целта е да се направи "моментна снимка", която да бъде сравнена с 14-дневната заболеваемост, която се следи. В момента тя е 658 на 100 хил. души, което ни задържа на 13 място в ЕС. Кой да бъде този град обаче, още не е решено.

Предстои обявяване на поръчка за 1 млн. антигенни тестове, до момента са поръчани 70 хил. Закупените от държавата ще бъдат разпределени на РЗИ-тата и ще се извършват безплатно. Ангелов каза, че европейската препоръка е след положителен антигенен тест да се прави PCR. 

Шефът на "Пирогов" Асен Балтов заяви, че много граждани не правят това, за да не бъдат карантинирани и продължават да сеят заразата, което натоварва допълнително системата. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че в момента са хоспитализирани 2026 души в София, като 238 са хората на интензивно лечение. В общинските ДКЦ-та има вече 9 Covid кабинета, като ще станат 11 до утре. За пет дни през тях са преминали близо 1600 души. С антигенни тестове са тествани 1528, положителните са 453 или 29%.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Изкукалия КУКУ

Изкукалия КУКУ

19.11.2020 | 15:44

КУКУ длъжен съм да ти обясня на теб и дебели като теб Първо че Пътят към Ада е постлан с добри Намерения и извратени идей Второ и не последно Такива отвратителни същества като теб просто копирате Не откривате топлата вода Поуки от историята вие не вадите Затуй и нищо ново не откривате Въртите се като овце в кръг в егрек докато вълците са наскачали за плячка в егрека Чакате чобана с кучетата да ви спаси от вълчите челюсти Чобан ви е нужен и кучета и високи дувари и зайре в яслата Е ето има го в историята ама кой да чете и най вече да мисли Знаеш ли тикво как и с какви идей Майн Фюрер се възкачил.като Чобан на Велика Германия Сигурен съм на 5000 процента НЕ Ползвам твойте дебилски цифри който хвърляш в пространството Та на въпроса Достигнал е до Фюрер на Дойчланд един път благодарение на разрушена Германия глад и мизерия в низините и мръсния еврейски капитал.с който те са го подкрепяли в началото на неговата политическа кариера като виждат как увлича масите мизерници като теб умрели от страх и глад Постилал.им е червени килими към.Рая който в един момент става Ад Към този Ад ви водят вашите днешни Вождове Кумири Лидери Гурута Чобани Що за хайван трябва да бъдеш как за зурлата те водят с проекта им Ковид 19 Ами проект 20 кво чака овцете Ами проект 21 Ами там някаде вече ще бъдете я в Бухенвалд Освиенцим Треблика като заплаха за гражданския мир и здраве на как беше Избраната раса Заплаха за Русите със сини очи и синя кръв родени в копринени пелени Шъ си чукате дебелите глави някой ден ако преди някой не ви ги е счупил Дано съм ви бил полезен да прогледнете в.Мрака

Отговори
2 3
Gost

Gost

19.11.2020 | 14:11

Ne e losha idea. Ako ima organizacia i sa bezplatni za absoliutno vsichki.

Отговори
5 3
Спрете се брей Юди

Спрете се брей Юди

19.11.2020 | 13:47

Има едни моментни СНИМКИ много хубави от Дахау Бухенвалд Треблика и други такива курорти Ако ни тикате на там с такъв ентусиазъм да не се окажете в един момент и вие част от тия моментни снимки Соченето с пръст на предишния ви опит със СПИН чето и сатанизирането на заболелия явно не ви задоволи като извратена идея Сега по на едро ще го карате Цял град Но вашите проби разбира се ще бъдат отрицателни Другите щъ дъ бъдат на снимката И пак памислете призовавам ви Има и снимки на обесени на крайпътните електрически стълбове Пак моментни Да не се окажете в един момент част от тези моментни снимки водени от сатанинското ви желание да контролирате всичко Запомнете че нямате работа с опитни мишки нито с овцата Доли а с хора Знаете сигур и за бумеранга и за каквото почукало това отговорило и Тоягата има два края

Отговори
3 9
КУКУ

КУКУ

19.11.2020 | 14:45

Силно се надявам тия тъпотии да ги разправяш и на твои роднини и познати. Освен нас и те да разберат какъв дебил си. Не го дръж в тайна това. Нека света разбере.

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?