Следвайте ни

Починалата в Пловдив жена няма тромб, не е от ваксината

viber icon

Затварянето се наложи защото числата го изискват. Оказа се, че британският вариант на вируса е по-трудно контролируем, заяви пред bTV министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. 

"Появиха се нови щамове, за огромна наша радост те не са докарани в нашата страна. Френският щам не може да бъде доказан с PCR. Всеки ден този малък вирус ни изненадва с поведение и с начин на разпространение. От нас се изисква да вземем тези непопулярни мерки.

Днешният брифинг беше най-труден от всички досега. Трябваше мерките да бъдат такива, че да щадим психиката и достойнството на хората", каза още Ангелов. 

"Благодарение на нашите мерки, които бяха поносими и в голяма част от времето спазвани дадоха резултат, постигнахме завидни резултати в ЕС. Много държави с по-строги мерки не успяха да постигнат нашите резултати", добави здравният министър. 

"До края на деня ще има брифинг на директорът на изпълнителният директор на агенцията по лекарствата. Имаме вече резултати от аутопсията в Пловдив. Тя не доказва връзка между ваксината и неблагоприятния изход, няма тромби у жената, която е починала.

Когато приключи заседанието, ще обявим какво ще е решението на нашата държава по ваксинацията с "АстраЗенека", каза още Ангелов. 

Припомняме, че жена на 57 г. от пловдивското с. Йоаким Груево издъхна в нощта срещу петък, часове след като е била ваксинирана.

"Щамът от миналото лято няма нищо общо с този сега. Ние сме длъжни да сменим тактиката си, след като този невидим враг го прави. В Танзания видяхме един президент, който твърди, че няма вирус и той загина от този COVID. Нека се водим от разума на науката. Ние ще забавим разпространението, но няма да го спрем. Единственото нещо, което може да убие този вирус е ваксината. Само когато постигнем 70% ваксинация на целия свят, чак тогава ще спечелим тази битка, дотогава ще сменяме концепцията. Няма правилен модел. Всичко, което беше казано до момента много бързо рухна", добави той. 

"Ако останат ваксини в България, ще бъде ваксинирано населението в Западните Балкани. Досега не сме изнесли една ваксина. Имаме спряни партиди на "АстраЗенека", до края на деня ще има решение и ще бъдат пуснати отново в употреба", каза здравният министър. 

"Възможно е когато човек се ваксинира да бъде преносител. Ефективен имунитет се развива не по-рано от 28-34 ден. Не трябва след ваксина да се хвърля маската. Трябва човек да се пази", добави той. 

"Много български лекари и сестри не се регистрираха в първата фаза. Сега голяма част от тях са в болнични заведения. Сега много лекари и сестри вече искат да бъдат ваксинирани. Ние сме обърнали нагласите на българските граждани", каза още здравният министър. 

"Има един важен въпрос - колко време след ваксинация сме защитени? Има много въпроси, на които науката не е отговорила. Като учени също се вълнуваме и търсим техните отговори", каза още Ангелов. . 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

смъ..т за всички евр...й

смъ..т за всички евр...й

19.03.2021 | 01:48

смъ...т за всички евр......й имала е тромб !

Отговори
1 2
Мародери еврейски

Мародери еврейски

18.03.2021 | 20:48

Да бе Тромба си го е носила в торбичка И за да ви уличи в геноцид спрямо Българския народ след като сте я ваксинирали със информирано съгласие тя си е пуснала тромбчето в кръвоностната система и е ритнала бакъра Каква зла жена Каква саможертва Само и само да ви уличи като Българоубийци И не се свените върху още пресния и труп да трупате обвинения срещу нея И очаквате милост Не гадове Никаква милост за вас няма да има Този път до последната ви еврейска семка

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?