Следвайте ни

По заповед на министъра: Свикват кризисния щаб за COVID-19 в Пловдив

viber icon

В понеделник, 26 юли, ще бъде свикан пловдивският областен щаб за борба с коронавируса, научи „Марица“ от РЗИ-Пловдив. Срещата, която ще се проведе от 14 часа, е организирана в отговор на заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров, според която директорите на регионалните здравни инспекции трябва да сведат до знанието на областните управители разписаното в Националния оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2. 

Областния кризисен щаб се ръководи от областния управител д-р Ангел Стоев. В него влизат представители на РЗИ, управителите на болниците, както и всички институции в областта. Всички присъстващи ще бъдат информирани за инструкциите, спуснати от МЗ, за овладяването на пандемията. Поводът е очакваната вълна от новия Делта вариант на ковид. Целта на срещата е създаването на организация, която да отчита спецификите и потребностите на съответния регион и да предприема нужните действия при евентуален ръст на заболеваемостта от ковид. 

След провеждането на събранието директорите на РЗИ ще трябва да уведомят министъра на здравеопазването и да представят протокол с взетите решения, направените обсъждания и предложения. Срокът това да се случи е до 29 юли, информират от МЗ.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пловдив

Пловдив

23.07.2021 | 14:24

То в нашето РЗИ само м ърши и некадърници,свиги в удобните си столчета. Що не са навън,да съблюдават за маски? Задниците им приличат на пити от стоене.

Отговори
6 0
Дида

Дида

23.07.2021 | 14:21

РЗИ с ваксини,докарани от бусовете на кренвирши " Кен". С шефката ,която непрекъснато пропагандира ваксините. Дали пък не и плащат процент от поставените? Я циба с този ваксинационен цирк!

Отговори
4 3
мнение

мнение

23.07.2021 | 14:05

Нашето РЗИ е такава висота, че никаква КОВИД-вълна не ни плаши......

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?