Следвайте ни

Пловдивски депутат: Минахме тест за COVID-19

До 48 часа ще знаем резултатите, каза за "Марица" д-р Джевдет Чакъров

viber icon

На път за болницата свари репортерът на "Марица" депутата  от ДПС от Пловдивска област д-р Джевдет  Чакъров, когато му се обади на телефона.  Със заразения от коронавирус Хасан Адемов  са от една група, но в Народното събрание не са седели в непосредствена близост един до друг.

"Не се притеснявам, всички правим тестове, а резултатите ще станат ясни   в рамките на 24 - 48 часа. Тогава  всеки от нас ще знае какво е здравословното му състояние. От резултатите зависи  какво решение ще вземе председателският съвет за  работата на парламента", обясни  д-р Чакъров. Той отказа да назове болниците, в които се преглеждат депутатите. На този въпрос  не отговори тази сутрин и шефът на Националния кризисен съвет ген. проф. Венцислав Мутафчийски. 

Групата на ДПС засега не е  взела решение дали ще подкрепи предложението на правителството за 10 млрд. лева заем. "Този въпрос предстои да обсъдим и тогава ще оповестим публично какво е нашето становище", каза депутатът. 

Д-р Джевдет Чакъров е хирург и в Пловдив се ползва с добро име като специалист.  Счита, че в страната своевременно е въведено извънредното положение, за да не се допусне разпространението на заразата.  Ако спазваме правилата и приетите мерки, по-бързо ще се справим с тежката за всички нас ситуация, подчерта  народният представител.  Целта е да се ограничи броят на болните и да има най-малко последици за  хората, бизнеса и държавата като цяло, коментира д-р Чакъров. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Кой

Кой

01.04.2020 | 17:37

Ще ги интубира тез, да интубира и майката и щерката дет починаха, тясна ще се стори българия скоро за някои.

Отговори
0 0
sadbata

sadbata

01.04.2020 | 16:51

dano dano dano

Отговори
0 0
Док

Док

01.04.2020 | 13:56

Гарантирано ще подкрепите. Защото сте от съучастниците в неправилните неща за България, вече 30 години

Отговори
0 0
Генерал от трудови войски

Генерал от трудови войски

01.04.2020 | 11:26

Вирусът ще изкара наяве всички интимни връзки

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?