Следвайте ни

Пловдивчанка в Чикаго: След ваксината само не можеш да шофираш веднага

viber icon

На 14 декември САЩ започна най-мащабното имунизиране на населението си в цялата история. 150 болници в 50-те щата получиха милиони дози от ваксината на Pfizer/BioNTech срещу COVID-19, а сред ваксинираните там вече е и бившата пловдивска журналистка Ваня Божилова-Креймър, която отдавна се задоми и живее в Чикаго.  Ето и нейния разказ за имунизацията:

В събота в 13.45 ч. местно време получих първата доза от ваксината. Ще бъда ваксинирана с втората на 7 януари. Бях се регистрирала онлайн само два дни преди това. За регистрацията ме питаха дали съм бременна, дали имам силни алергии и дали пия лекарства за разреждане на кръвта. Отговорът и на трите въпрос бе "не". Една усмихната медицинска сестра, екипирана с маска и ръкавици, нежно заби иглата в лявото ми рамо. Не усетих болка. Каза ми само, че е препоръчително да седна за около 15 минути, преди да се кача отново в автомобила.

След като изминаха шест часа от имунизацията, продължавам да се чувствам добре. Нямам никакви симптоми или странични ефекти.

Работя в администрацията на голямата чикагска болница Northwestern Medicine - на регистратурата в онкологичната клиника във филиала в Лейк Форест. Всеки ден виждам много тежко болни хора и всъщност точно те представляват една от важните причини за желанието ми да съм сред първите ваксинирани", разказа Ваня.

Тя беше още по-емоционална във Фейсбук, където обясни защо е привърженик на имунизацията.

"Ваксинирам се с желание и вълнение и защото искам скоро да прегърна майка ми и брат ми. Искам да се видя с приятели в България и Европа, да празнуваме със съпруга ми Дейвид на красиво място наближаващата ни годишнина от сватбата. Искам синът ни да се върне в училище, да има нормален 11-и и 12-и клас. Да се влюбва, да закъснява за час, да се шегува с връстници.

Ваксинирам се, защото искам да ходя на театър, на кино, на концерти, на срещи с писатели. Ваксинирам се, защото обичам живота!".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

шофьор

шофьор

22.12.2020 | 09:51

Забраната за шофиране няма нищо общо със състава на ваксината. По-скоро е като при всяко друга медицинска манипулация, при която има емоция.

Отговори
3 3
Марица

Марица

22.12.2020 | 08:30

Да не би да ви плащат за реклама на ваксина?

Отговори
5 5
вероятно

вероятно

22.12.2020 | 09:48

майка ти е взела много пари, за да се съгласи да роди такъв тъ--пак!

Отговори
2 2
Емо

Емо

22.12.2020 | 10:33

Да та *ба и кривия цървул!!!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?