Следвайте ни

Пловдивчанин бори с добро COVID-19! Помага на старци с храни и лекарства

viber icon

С призив за солидарност и взаимопомощ се обръща пловдивчанинът Васил Спасов към всички възрастни и трудноподвижни хора, които се нуждаят от помощ по време на извънредното положение в страната, заради COVID - 19. Той е готов да съдейства със закупуването на продукти от първа необходимост като храна, санитарни стоки и лекарства. Помощта е насочена към тези, които не могат да се справят сами.

Васил е готов да започне инициативата най-вече на територията на с. Ягодово, като едновременно с това призовава и познатите си от Пловдив да последват добрия пример.

„Смятам, че трябва да поемаме социалната отговорност към обществото и след като имам такава възможност, е нормално да искам да помогна. Доста хора го правят и в столицата. Важно е да се пазим и да си помагаме един на друг, без излишна паника. Това ни прави хора. Заедно ще преживеем кризата.“, обяснява Васил.

Васил не веднъж е създавал предпоставки за благородни каузи. Включвал се е в благотворителни мероприятия, инициативи за съхранението на екосистемата и дарителски кампании. Той признава, че благотворителните каузи са трудни. Отнемат време, средства, ресурси, но смята, че ключът към един по-добър свят е никога да не се предаваме. Много негови приятели също живеят на този принцип и винаги са готови да подадат ръка на нуждаещите се.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?