Следвайте ни

Пловдивчани напират за Гърция, блъскат се без маски се за PCR тестове

viber icon

Пловдивчани се редят за PCR тестове. Причината – гражданите се готвят да летуват в Гърция, а минаването на границата става задължително с представяне на отрицателен резултат, преведен на английски. 


Към 10:30 часа опашката пред лаборатория „Рамус“ беше от 15 души, като не се спазваше социална дистанция, а част от дошлите да се тестват бяха без предпазна маска. За услугата пловдивчани заплащат между 100 и 120 лв. в зависимост дали успоредно с изследването се определя и InfluenZa A+B.


„Въпреки че навън не са задължителни маските, имайки предвид, че са толкова нагъсто – трябва да ги носят, защото един да има положителен – всички ще се заразят“, коментира разгневена пловдивчанка. 


Припомняме, че миналата седмица полиция загради с ленти контейнер с медицински отпадъци до парк „Надежда“ в пловдивския квартал „Гагарин“. Те бяха изхвърлени от санитарка на лаборатория „Рамус“ без знанието на шефовете й. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?