Следвайте ни

Пловдив остана на крачка от зелената COVID зона ГРАФИКИ

viber icon

Пловдив остана буквално на една крачка от зелената COVID зона в традиционния седмичен анализ на НЦЗПБ. Областта е с 22 заразени на 100 000 население. Както знаем, границата е от 20, така че буквално часове делят Пловдив от радостната новина.

Хасково, Кърджали и Пазарджик плюс още 8 области са сред отличниците. Броят на заразените продължава да спада, като вече е 22,7 средно за България. За сравнение преди седмица беше почти 30.

За първи път при тези анализи положителността на тестовете пада под 1 процент, като продължават да се правят сравнително голям брой дневно.

Смъртността на 100 000 население пада до 2,5 души при 3,5 преди седмица. Устойчив си остава показателят брой починали спрямо общия брой приключили случаи на COVID-19. Той се движи в рамките на 2,5.

Очертава се приятно лято, а дали ще е приятна есента, зависи от броят на ваксинираните. Пунктове вече има навсякъде около нас, така че се възползвайте сега, да да не страдаме всички после.

 

 

 

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?