Следвайте ни

Плевен се прочу, отваря моловете днес

viber icon

Плевен, първият град с КОВИД у нас наредс Габрово, се прочу. От днес моловете под Панорамата отварят отново с допълнителни мерки и при засилен контрол. Културните прояви ще се провеждат при 30 процента заетост на местата.

На извънредно заседание областният кризисен щаб отчете, че болничните заведения се справят със ситуацията в момента въпреки повишения брой новозаразени, съобщи БНР.

На извънредното заседание на щаба е отчетено над 633 на 100 000 население заболеваемост за последните две седмици на територията на област Плевен, д-р Красимир Трифонов, и. д. областен управител и председател на Щаба, заяви:

„Тези мерки, които разхлабваме, нямат пряко отношение към нивото на заболеваемост, тъй като с тези мерки, конкретните, които са освободени, и които се разхлабим, ще засилват самият контрол и вътрешните противоепидемични мерки“.

В най-големия мол в Плевен са взети допълнителни мерки - намалено работно време до 20 часа, съкратени са места за хранене, осигурена е допълнителна охрана.

Няма да се отварят детският кът и киното, съобщи управителят Владислав Монов:

„От финансова гледна точка е по-добре да работим и хората да бъдат на работа за сметка на допълнителните мерки. Нямаме против в момента да инвестираме в по-добри мерки и спазването им“.

В област Габрово учениците от 5 до 11 клас преминават към онлайн обучение до 2 април. В електронна среда ще учат и студентите от Техническия университет, с изключение на практическите обучения и изпити. Ограничават се масовите прояви на открито и закрито.

На събирания от частен характер могат да присъстват до 15 души.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Наблюдател

Наблюдател

17.03.2021 | 10:06

Това с детския кът е върха на мисълта. Всички деца накуп, да омешат вирусите, без значение какви, та после да ги носят вкъщи- подарък от мола.

Отговори
0 0
Боко

Боко

17.03.2021 | 09:14

Поредния к.ретенизъм! Ще затварят навсякъде,тези отварят! Н.енормалници!

Отговори
2 0
Пецата

Пецата

17.03.2021 | 10:26

Ще отворят и в понеделник ще затворят!Там приказката ще е кратка!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?