Следвайте ни

„Пирогов“ дава 7 тона кислород дневно на болните с COVID-19

viber icon

Професор Асен Балтов, шеф на "Пирогов" и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, разкри шокиращи факти пред репортер на "Марица". Шефът на най-голямата болница за спешна помощ у нас онагледи до колко се е развихрила пандемията от коронавирус:

"Към днешна дата в „Пирогов" има 400 души с COVID-19. Знаете, приемаме само тежки случаи от цяла България. Затова абсолютно всички цитирани пациенти са на кислородни апарати. В момента „Пирогов" употребява 7 тона втечнен кислород на ден! Това е не само рекорд, но и количество, което едва ли преди съм си помислял, че може да се наложи", каза професорът пред „Марица“.

42 са интубираните пациенти в най-тежко състояние. При тях шансът по принцип е доста под 50 процента, но според проф. Балтов всеки случай е индивидуален и не може да се правят прогнози.

12 деца лежат в „Пирогов" с COVID-19. За Балтов е несериозно от медицинска гледна точка да се определя при тяхната възраст леко, средно и тежко състояние. "Всички са под постоянно наблюдение, влизат им се постоянно антибиотици, тъй като са с пневмонии. Знаете, децата се променят за часове, затова е абсурдно да бъдат оставени извън болница. За щастие, засега всичко с тях е наред", завърши професор Балтов. 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Балтиев

Балтиев

18.03.2021 | 19:48

как им го давате, бре? Точно в болниците много хора си заминаха......

Отговори
3 0
Влиза ли ви Яко ще ви Влиза

Влиза ли ви Яко ще ви Влиза

18.03.2021 | 18:07

ВЛИЗАТ им се постояно антибиотици Един в челото между рогите еврейски говеда да ви ВЛИЗАТ

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?