Следвайте ни

Печален рекорд! COVID-19 уби бебе на 2 дни

viber icon

Най-малката жертва на COVID-19 вече е бебе на 2 дни от ЮАР. Новината съобщи BBC, като се позова на министъра на здравеопазването на страната. 

Майката е дала положителен резултат за вируса, затова бебето е тествано веднага след раждането. То също се оказало заразено. За съжаление детето, чийто пол не се съобщава, се е родило преждевременно и е имало дихателни проблеми.

Досега печалният рекорд държеше бебе на 3 дни от Великобритания, което почина на 5 май. То също е родено преждевременно и имало сърдечни проблеми, уточнява най-авторитетната английска медия.

"Тъжно е да съобщя за първата смърт от COVID-19 на бебе в моята родина. Само на 2 дни", потвърди доктор Цвели Мкхинзе, министърът на здравеопазването на ЮАР.

Държавата е сред най-силно засегнатите в Африка от вируса. Прогнозите стигат до 40 000 жертви през следващите месеци. Затова ЮАР има едни от най-драконовските мерки в света. Правителството забрани дори продажбата на цигари и алкохол в битката с невидимия враг.

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?