Следвайте ни

Първото в света лекарство срещу COVID-19 е регистрирано в Русия

viber icon

Първото в света лекарство срещу коронавирус, създадено на базата на кръвна плазма от преболедували, регистира Министерството на здравеопазването на Руската федерация.

"Здравните власти одобриха използването на този специфичен имуноглобулин в лечението на Covid-19. Препаратът "Ковид-глобулин" е първият регистриран в света медикамент срещу инфекцията от този вид", се казва в официалното изявление на компанията.

"Ковид-глобулин" е създаден на базата на кръвна плазма от преболедували пациенти и съдържа антитела. "Приемът на лекарството помага на организма да преодолее болестта и "учи" имунната система как по-бързо самостоятелно да произведе антитела", допълват от "Ростех". 

В хода на изследванията на препарата е потвърдена неговата безопасност, липса на странични ефекти и способността му да неутрализира коронавируса. Медикаментът ще бъде използван за лечение на хора в средна и тежка форма на инфекцията.

Това обаче ще стане след края на втората и трета фаза на клиничните изпитания, които в момента се провеждат в московски болници. 

Коментари (2)

Братушки

Братушки

03.04.2021 | 14:49

Браво на братушките, най-добрите в медицинската наука

Отговори
0 0
Ццц

Ццц

01.04.2021 | 18:58

Троловете къде са? Защо мълчите а? Защото фактите когато говорят и Боговете мълчат! Боцкайте се с астрата, нали е западна!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?