Следвайте ни

Първокласници обявиха за герои медиците от УМБАЛ-Пловдив

viber icon

В детския свят вие сте днешните герои, които ще спасят света, а те отново ще могат да ходят на училище и да играят без маски. Това е написала в писмото до ръководството и медиците от „УМБАЛ-Пловдив“ директорката на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Пловдив, д-р Ирена Душкова. Писмото е придружено с рисунки на учениците от I А клас, с които децата изразяват своята благодарност към медиците за всекидневната битка с коварния враг COVID-19. 
На своите творби те са написали „Благодарим ви за вчера, за днес и за нашето бъдеще!“, „Благодарим ви, че спасявате човешки животи!“, „Обичаме ви!“, „Хиляди сърца са с вас!“, „Вие сте нашите супергерои!“.
В писмото г-жа Душкова посочва, че споделя тази детска инициатива с убеждението, че отговорното поведение по време на пандемия изисква не само спазване на мерките, но и зачитане труда на медиците на първа линия. Няма нищо по-искрено от детската усмивка и обич, а тези послания са изпълнени с признателност, пише директорката. В края на писмото тя отправя пожелания и от педагогическия екип на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Пловдив за здраве, кураж, сили и признание към труда на българската медицинска общност. 
„От името на всички медици, останали на работа, искам да благодаря на тези деца, а и на всички, които ни подкрепят в тази война! БЛАГОДАРИМ ВИ!!!“, заяви началникът на Спешно отделение в „УМБАЛ-Пловдив“ д-р Ангел Миков. Красивият жест на децата и искреното признание за труда на медиците трогна дълбоко целия колектив на „УМБАЛ-Пловдив“. С такава истинска подкрепа ще спечелим и тази война, уверени са всички работещи в лечебното заведение.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?