1939
Следвайте ни

Първо огнище на африканския щам в Европа, вижте къде е

viber icon

Новият щам на COVID-19 "Омикрон"  е регистриран сред 61 пътници, които са дали положителна проба, след като са кацнали с два полета от Южна Африка. Това съобщиха здравните власти в Нидерландия.

Случаите на заразени - повече от една десета от 600-те души в двата самолета - са поставени под карантина в хотел близо до летище Схипхол в Амстердам, един от най-големите международни въздушни центрове в Европа.

„Вариантът "Омникрон" вероятно е открит при редица заразени с положителни тестове", съобщиха от Националния институт за обществено здраве, пише dariknews.bg.

Ще бъде извършен допълнителен анализ, за ​​да се установи окончателно дали новият вариант е наличен, а резултатите ще бъдат оповестени публично в неделя.

От своя страна, пътници се оплакаха, че са държани часове наред в залата за пристигащи, за да бъдат тествани. Много хора не са успели да носят маски за лице или да спазват социалното дистанциране.

„Към момента има 61 положителни и 531 отрицателни теста“, се казва в изявление на Нидерландския здравен орган (GGD).

Всички пътници, които са дали положителна проба, трябва да останат в хотелска карантина в продължение на седем дни, ако проявят симптоми, и пет дни, ако не го направят.

Очаква се пътниците, които са дали отрицателна проба, но остават в Нидерландия, да бъдат изолирани у дома. Тези, които не живеят в Нидерландия, могат да "продължат пътуването си", се казва в него.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

777

777

28.11.2021 | 08:19

Отново заразата тръгва от ге-ските държави холандия и англия

Отговори
2 1
Кога го пуснаха

Кога го пуснаха

28.11.2021 | 02:30

Кога дойде, че и тестове има за него. Скоро и фъксини. Филма Кромид 19 продължава.

Отговори
5 5
Ерхан

Ерхан

28.11.2021 | 04:39

Тестват ги а тестовете за Ковид защото това е мутация на болестта разнасяна от неваксинираните като тебе. Кога успяха и да го тестват? Този въпрос издава че е нужно да тестват и кухия ти мозък.

Отговори
2 7
Без коментар

Без коментар

27.11.2021 | 23:53

https://www.km.ru/joke_day/893031

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?