Следвайте ни

Първи брифинг на доц. Мангъров – първи скандал в ефир с Щаба ВИДЕО

viber icon

Още с първото си появяване на редовния брифинг на Националния оперативен щаб доц. Атанас Мангъров успя да изнерви колегите си и да предизвика скандал.

Мангъров категорично заяви, че прилагането на карантина за заразените е болните с COVID-19 е абсолютно безсмислена мярка. „Това е така, защото сега над 30 % от тестовете са положителни. Значи всеки трети, който се разхожда по улицата, може да е с коронавирус и да ви зарази“, аргументира се доцентът.

Той заяви още, че лекуването на заразени с едни от най-прилаганите медикаменти в момента – ремдесивир, хидроксихлорокин, и дори с кръвна плазма, е абсолютно безсмислено. Според него в болница трябва да влизат само хора, които имат нужда от обдишване с кислород и интубация. В препълнените болници обаче те няма да бъдат обгрижвани добре. Всички останали заразени могат да се лекуват вкъщи на спокойствие.

Шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов обаче поиска думата и категорично заяви, че не е съгласен с Мангъров.

"Аз категорично не съм съгласен с изводите, които прави доц. Мангъров. Пиковете, които станаха, при нас бях точно от такива пациенти, които са първоначално били отрицателни, а после са се позитивизирали. Изключително неприятно е да се затвори една неврология, защото колективът се е заразил. Не споделям тази идея, че трябва да сме по-либерални. Трябва да сме стриктни и да пазим карантинните мерки", посочи проф. Балтов и даде пример със себе си.

"Помните как премиерът каза Балтов да се карантинира и Балтов се карантинира. И никой не се разболя покрай него. Да, променя ти се ежедневието, но това е горчивата чаша. Която всеки трябва да изпие. Всички трябва да сме отговорни", призова проф. Балт

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

Йдйфййфйд

Йдйфййфйд

16.11.2020 | 12:18

Съгласен съм с доцента един колега го прекара в тях и никой не се разболя от семейството му

Отговори
1 0
Иван

Иван

12.11.2020 | 15:52

Мангъра отдавна трябваше да е или в лудницата, или в затвора, а не да го превърнат в медийна звезда и да му дадат власт. Явно управляващите са ненормални, да не спрат този видимо луд човек. Явно и голяма част от народа е ненормална, съдейки от подкрепата за този човечец.

Отговори
11 6
Яна

Яна

12.11.2020 | 16:33

Мангъра го лансира министър-председателя. А медиите му дават поле за изява. Извод: прост народ - слаба държава.

Отговори
6 6
Неграмотници

Неграмотници

12.11.2020 | 15:16

Б.аси и тъпите коментари! Научете се първо да пишете грамотно! Слаби управляващи с невеж и неграмотен народ! На всички,превъзнасящи Мангъров пожелавам да станете негови пациенти! Който оцелее,ще разказва! Останалите-лека ви пръст! Г.лупендери!

Отговори
9 4
Стрина

Стрина

12.11.2020 | 15:00

Майна,ти трябва да си поредния г.алфон,който да заеме леглото в интензивното отделение! Да полежиш,че после да пишеш некадърно! Разбира се,ако оцелееш!

Отговори
8 1
Стрина

Стрина

12.11.2020 | 14:57

Скоро няма да има нужда от дебати дали трябва да се вземат мерки,щото това е нищо в момента! С Мангъров на първа линия няма да има оцелели. То и народ няма да остане. А к.ретените,които го обожават ,да отидат при него доброволци. Да му лижете г.ъза,щото това правите тука пишещите. Дано се разболеете,че той да ви лекува! Пригответе си некролозите! Т.ъп Ганьо!

Отговори
10 3
Безконтролност

Безконтролност

12.11.2020 | 12:02

Политическите назначени Балтов, Ангелов какво очаквате да кажат, преторианци в кръгова отбрана. Липсва женерал Яко ще се краде докато счетоводител оглавяваше министерство задължено и отговорно за епидемия, одит кражби ковид няма, няма и в парлавента да го роди Данчо ментата. И на неискрени като завярваш си вече ковидидиот. Какъв е пътя на човек симптомен, знае ли министъра, едва ли, той разхожда морно тяло с мерцедеса. Чудомир описва предизборна среща, надошли едни министри с цилиндри, вятър се явил и изпопадали. И хората втрещили, това във цилиндрите не било глава а въздух

Отговори
14 22
Ковидчо (оригиналът):

Ковидчо (оригиналът):

12.11.2020 | 11:48

Балтов, Балтооов - жив тестис си! Премиерът му бил казал да се карантинира... а да онождаш жена ти пак ли той трабва да ти нареди? Мижитурки нещастни!

Отговори
22 20
12345

12345

12.11.2020 | 13:12

Главата ти е пьлна с сьчми, скоро ще експлоадираш,и по добре един един Мангьровец по малко.

Отговори
12 8
Ковидчо (оригиналът):

Ковидчо (оригиналът):

12.11.2020 | 18:36

Ти за мен не бери грижа. От такива отявлени т*панари (за справка - неграмотният ти коментар) "акъл" не ми трябва!

Отговори
1 2
Майна

Майна

12.11.2020 | 11:46

Ако съм на Мангъров мястото ще им е,Б,а майката на всички тея продажни бо.клу.ци. Сега му се е паднало, да ги почва по азбучен ред— най вече тоя от.падък Балтов после онзи лудия майтапчийски и всички останали наред с Ботокса

Отговори
19 24
Прав  сте

Прав сте

12.11.2020 | 12:20

Най обективен е доц. Мангъров.Уж ходи без скафандер а е жив и здрав.Нека да е жив и здрав и да стане професор и голям началник.А иначе борбата срещу к19 не е преставала. Имунитет му е майката. Не ще крякане.Иска се снасяне.

Отговори
10 25
До маина

До маина

12.11.2020 | 13:19

МОЛИ СЕ ТИ ИЛИ НЯКОЙ ДА НЕ ПОПАДНЕТЕ В РЬЦЕТЕ НА ТАКИВА КАТО БАЛТОВ И МУТАВЧИЙСКИ, ЗАЩОТО НЕВЕДОМИ СА ПЬТИЩАТА БОЖИЙ. НО ТАКИВА КАТО ВАС ТОЧНО ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ.И ЩЕ СИ Я СЬРБАТЕ ПОПАРАТА.

Отговори
6 14

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?