Следвайте ни

Паралелка от Френската гимназия на дистанционно обучение заради ученик с коронавирус

viber icon

Паралелка от Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери" в Пловдив е преминала на дистанционно обучение заради ученик с положителен тест за COVID-19. Това съобщиха от учебното заведение.

От неговото ръководство уточниха, че  са налице данни за ученик от XII а клас с положителен тест за Covid – 19 /безсимптомен вирусоносител/, с антитела в организма му.

В изпълнение на Плана на противоепидемичните дейности във Френската езикова гимназия  са предприети следните мерки. Организирано е дистанционно обучение в електронна среда от разстояние на паралелката от XII а клас, считано от 12.10.2020 г. за срок от 14 дни по графика на дневното разписание на часовете.  Извършена е  извънредна щателна дезинфекция на повърхностите в класната стая и общите помещения. Стриктно се спазват предвидените мерки за работа в условията на Covid – 19 според плана на училището, публикуван на сайта на гимназията.

Лично са информирани учениците от паралелката, родителите им и контактните лица от училището. Поддържа се постоянна  връзка с РЗИ – Пловдив.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?