Следвайте ни

„Пълмед“ с експресен PCR тест за COVID-19, резултатът готов за час

viber icon

В лабораторията по вирусология на Университетски медицински комплекс „Пълмед“, гр.Пловдив, която е определена за потвърждаваща при изследване на пациенти с COVID-19, заработи последно поколение апаратура за молекулярни изследвания. Новата платформа на вносителя “Биомед“ позволява провеждане на т. нар. ускорено изследване за наличие на коронавирусна РНК посредством RT-PCR метод и резултат за 1 час.
 
Апаратурата, която вече стартира работа, се нарича „iPonatic” и е производство на водещата, световно известна китайска компания „Sansure Biotech“.

Тя ще бъде използвана както за по-бързо получаване на резултати при суспектни пациенти, които се приемат за лечение в болницата, така и за тестване на амбулаторни лица.
 
Фирмата вносител „Биомед“ изтъква, че водещата световна роля на „Sansure Biotech“ се доказва и от дела им от цели 40% на китайският пазар в този сегмент. Редица лаборатории в Китай са снабдени именно с тази апаратура и благодарение на нея тестването за коронавируси на населението се извършва по много по-бърз начин.


 
При технологична и организационна натовареност резултатите от изследването с новата апаратура може да бъдат готови и до 2 часа.
 
Изследване чрез новата апаратура се извършва в специално обособено място извън ДКЦ "Пълмед" с предварително записване на час на тел.   +35932 607 300
 
 
 
 
 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?