Следвайте ни

Отвориха COVID-отделение без лекари в наша болница

viber icon

В общинската болница в Каварна от вчера е разкрито отделение за болни от COVID-19. Там обаче няма нито един лекар, който да ги лекува. Медицинският персонал от другите отделения е на пенсионна възраст с хронични заболявания и лекарите се страхуват да лекуват пациенти с коронавирус.

Отделението от вчера е празно, а общинската болница би трябвало да обслужва пациенти както от Каварна, така и от близките по-малки градове.

„Кризата с медицинския персонал е в световен мащаб – не е само в Каварна или в България. Всички изпитват остра нужда от кадри. Ние сме готови с отделението и в момента сформираме медицинския екип. Вече имаме две медицински сестри. Лекар от друга болница заяви желанието си да дойде при нас”, заяви председателят на общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов.

Той допълни, че отделението все още не е готово, тъй като не са изпълнени всички административни стъпки. Обяви, че и към момента не могат да се приемат пациенти.

„Много доброволци са заявили желанието си да подпомогнат работата на COVID-отделението, за което им благодаря. Аз също съм готов да вляза на доброволни начала. Управителят на болницата също иска да се присъедини към екипа, за да лекува”, коментира Стоянов.

Председателят на общинския съвет беше категоричен, че в момента здравна криза в Каварна няма.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Стройм за тоа що духа

Стройм за тоа що духа

06.11.2020 | 19:21

Ами при толкова желаещи изброени да бачкат значи имате екип Ни мой човек да ви разбере немате хора откривате отделение С чий средства се кефите това да го правите Аз като строител с вашите пари съм съгласен да ви построя дом като го почна първом от покрива надолу към темелите Ко ша кажете Щъ стане ли нещо И ако не защо Да разбирам Защото става въпрос за вашите пари А за нашите

Отговори
0 0
Савина

Савина

06.11.2020 | 14:14

Спазват препоръките на правителството. ББ заяви, че иска още по 200 легла, нищо не е казал за лекари. Леглата щели да оправят положението, та нямало нужда от строги мерки. Да се смееш ли или да плачеш, още се чудя...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?