Следвайте ни

От утре: 900 лири глоба, ако не носиш маска в Турция

viber icon

От утре, 22 юни, в Турция ще се прилага глоба в размер на 900 турски лири /около 300 лева/ за граждани, които не носят защитни маски заради епидемията на коронавируса в окръзите, в които е въведено задължително носене на маски.

В Турция е задължително носенето на защитни маски в 48 от общо 81 окръга на страната на открити места, а също и в магазини, кафенета, ресторанти, предава БТА.

Сред окръзите, в които е задължително носенето на защитни маски от турските граждани, а също и чужденците, са големите градове Истанбул, Анкара, Измир, Бурса, Газиантеп, Адана, югоизточните окръзи Диарбекир,

Шанлъурфа, окръзите в Източна Турция. В редица окръзи от черноморския регион маските също са задължителни.

В морските курорти на егейското и средиземноморското крайбрежие като Бодрум, Кушадасъ, Анталия, Алания и др. носенето на маски не е задължително.

Не са задължителни маските и в пограничния град Одрин.

Междувременно турски учен от специализирания Научен съвет за борба срещу коронавируса проф.Левент Акън посочи, че турското общество се отнася с безразличие към опасността от Ковид-19.

"В обществото се наблюдава умора от коронавируса, което пък създава атмосфера на безразличие и нехайство към опасностите. Определено турското общество изгуби контрола върху предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса", каза професор Акън пред телевизионния канал Хабертюрк.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?