Следвайте ни

От първо лице: Проф. Генчо Начев след COVID-19 ВИДЕО

viber icon

„Възстановяването е дълъг процес. Има още за възстановяване, има още сили да дойдат. Неприятен момент в живота на един човек. Както казват хората – „Това, което не ни убива, ни прави по-силни”. За мен беше един катарзис – от мъката и страданието да се почувстваш обновен и готов за живот. Периодът, в който бях в болницата, беше достатъчно дълъг, за да си направя една равносметка на живота досега”,сподели проф. д-р Генчо Начев - директор на болница "Света Екатерина" в ефира на „Събуди се”.

Той е лекар по професия и призвание. Специализирал е къде ли не по света и е един от най-добрите кардиолози в България. Но в началото на септември коронавирусът го вкара в болница.

Професорът сподели, че по време на лечението си си е дал сметка за доброто и лошото, което е направил в живота си, и си е извадил заключения за бъдещето. Проф. Начев прекарва във ВМА 2 седмици, отслабнал е 13 кг.

„Нямах никаква енергия, едва ходех. А има хора, които бяха по-зле от мен. Аз бях в нормално инфекциозно отделение. Човек не може да е герой в тази обстановка. Нямах никакви оплаквания. Знам къде съм се заразил, със сигурност това не е в болницата.  След положителния тест започнах лечение вкъщи, нямах температура, но след започването на кашлицата се наложи да спя седнал”, разказа той.

Професорът разкри, че от дълги години страда от болки в кръста, но по време на лечението си от коронавирус не ги е чувствал, тъй като другата болка е била много по-силна. Той е сред пациентите, които са се лекували с кръвна плазма от преболедувал. Лечението му е включвало „Дексаметазон”, „Ремдесивир”, както и комплекс от витамини.

„Аз съм първи в България, на когото беше приложен „Ремдесивир”. Това стана с мое съгласие, тъй като нещата не вървяха. След петте вливания, се подобрих”, разказа той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

* * *

* * *

11.10.2020 | 11:10

Поредния корумпиран циркаджия.

Отговори
0 0
В радостна енергия

В радостна енергия

11.10.2020 | 10:50

Ведно почнахме с Генчо да учим медицина, с Камен Плочев, Дани Бешков, Здравко Димитров от либийската афера. Много енергичен, иновативен, хала. Отново, с връщането в живота

Отговори
1 0
Пловдив

Пловдив

11.10.2020 | 10:37

След тоя катарсиз може да подари някой от 16-те си имота...А да видим...Или поне да си плати лечението, а не да го тръсне на здравната каса.

Отговори
1 0
Начев

Начев

11.10.2020 | 10:23

Май са си правили експерименти твоите колеги.

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?