Следвайте ни

От Испания до Хонконг: Браво на България за маските!

viber icon

Над 3500 одобрителни коментара само в една от големите социални мрежи "Реддит" предизвика българската мярка за задължително носене на маска на публични места, която здравният министър Кирил Ананиев вчера заповяда, пише Lupa.bg. 

От Хонконг, през Индия, чак до потребители от Лос Анджелис, решението се посреща с "палци нагоре" заради COVID-19. Испанци, мароканци, чилийци и канадци пък се оплакаха, че техните правителства още не са въвели мярката и настояват това да се случи незабавно по подобие на България, Чехия и Австрия. 

Късно през нощта стана ясно, че Центърът за контрол на заболяванията в Атланта, САЩ, също умува дали носенето на предпазните платове през устата и носа да не стане задължително за всички янки. 

Междувременно скорост набират графики за ползите от слагането на маски и сравнение как, ако не се носят масово, кривата на експоненциалния растеж на болните тръгва рязко нагоре. 

У нас обаче социалните мрежи са "бъкани" от мнения, че маските не предпазват, а мнозина се позовават на СЗО, което преди месец обяви как те са нужни само на болните. Факт е обаче, че организацията излезе с такова становище заради тежкия дефицит на маски в глобален план, който започва да намалява заради масираното вътрешно производство. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

irinka

31.03.2020 | 14:50

Браво! Ама за какво? И аз се обърках.

Отговори
0 0

Анонимен

31.03.2020 | 13:58

Със маски или без маски все тая .стига да се занимават сглупости.вместо да стоим в къщи да превъртаме без пари .да вземат да ни пратят в англия да оберем плодовете и гъбите на хората ида искараме някой лев .че в тази скапа.а държава с това скапо правителство ни е спукана работата. И товаздравеопазване не се виждаме това е световен геноцит и биологичнно и психично манипулиране до никъде няма да стигнем.цялсвят се тресе а големите окупатори за икономика ни приказват не стига .че хората едвам прекарват и на всичкотоотгоре и по 5000лв глоба да плащат тези хора срам нямат ли

Отговори
1 1

Иво

31.03.2020 | 13:55

Язък за "бравото"! Сега следва от Испания до Хонконг да прочетат отмяната на заповедта за задължително носене на маските, за да се "успокоят, " че в България не е по- различно, отколкото при тях...

Отговори
3 0

Валя

31.03.2020 | 13:08

Защо отменят носенето на маските. Има недесциплинирани хора.моля върнете забраната.

Отговори
7 1

The mask

31.03.2020 | 13:19

Ти си я носи, кой те спира?

Отговори
2 3

дии

31.03.2020 | 13:02

Много избързахте с тази новина

Отговори
2 0

в на герб фирмите за маски много пазаят, фейк новините - не

31.03.2020 | 12:43

ми не, не предпазват, фалшивото чувство за сугурност вреди

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?