Следвайте ни

Още трима медици и учител с коронавирус в Пловдив, почина 57-годишен мъж

viber icon

Още трима медици се заразиха с коронавирус в Пловдивска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция.

Това са лекар-специализант и медицинска  сестра от  СБАЛ “Уромедикс“ – Пловдив и един общопрактикуващ лекар от областния център.

Към 16 октомври  на територията  на Пловдивска област има  85 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрираните в Националната информационна система са  общо 2422.  Под карантина са 916 лица, а на домашно лечение – 579.

„Хоспитализирани за последните 24 часа са 4-ма души – 3 жени на 61 г., 73 г. и 45 г. от Пловдив и един мъж на 60г. от община Стамболийски.  Всички са в добро състояние.  Общият брой на лицата, които се лекуват в болничните заведения е 192, като от тях с потвърдена диагноза на коронавирус са 164. 3-ма пациенти са на интензивно лечение. По данни на болниците свободните легла за лечение на К-19 са 82, а тези за интензивно – 27.

Свободните стаи за пациенти с непотвърден коронавирус са 14, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева. 

За последното денонощие има един починал пациент - мъж на 57 г. от Раковски с придружаващи заболявания: онкологично, сърдечно и друго заболяване.

В основно училище “ Яне Сандански „ Пловдив е  диагностициран учител по рисуване. Последното му посещение на работното място е от 12 октомври. Издадено е  предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

В  ОУ“ Душо Хаджидеков“ Пловдив- на 15 октомври  е диагностициран ученик от карантинирания 7 ж клас\ Детето е в добро общо състояние, с леки оплаквания, оставено на домашно лечение.

В  ДГ“ Пинокио“ Хисар e  диагностициран помощник-възпитател. Предписание е издадено  до директора на детското заведение за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните 9 деца и 3 лица персонал.

Най-голям е броят на новозаразените  в Пловдив – 52. Останалите са в общините, както следва: Асеновград-16, Марица – 5, Раковски – 4, Карлово – 2 и по 1 в Калояново, Родопи, Перущица, Стамболийски, Съединение и Хисаря.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Кви мерки панико

Кви мерки панико

16.10.2020 | 19:46

СЗО се оплете в лъжи за препаратите с които уж се лекуват болни.

Отговори
0 0
Писна ми

Писна ми

16.10.2020 | 14:33

Полудяхте да работите и да сте като развързани песове по барове и по почивки в тази зараза. Хак ви е

Отговори
3 0
Динко

Динко

16.10.2020 | 13:42

Данче,мерки трябват! Това сегашното е само за парлама. Какво чакате? Да пламнем всички ли?

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?