Следвайте ни

Още един веноскоп закупува Мариан Бачев за Белодробна болница в София

viber icon

Първата акция за събиране на средства за веноскоп за ковид отделението в МБАЛББ „Света София“, организирана от актьора Мариан Бачев, премина повече от успешно. Медицинският апарат ще бъде доставен в рамките на месец. Паричната му стойност възлиза на 6085,80 лева. Заради 100% авансово заплащане организаторите са получили 2% отстъпка. С останалите пари е закупен стетоскоп и табуретки за прегледи за д-р Чернева – ръководител на отделението, и екипа ѝ. Те ще помогнат на медицинските специалисти да постигнат по-висока прецизност в диагностицирането.

Кампанията не свършва тук. Актьорът е амбициран да се съберат средства за още един веноскоп. Към днешна дата повече от 60% от необходимата сума е събрана. всеки етап от разплащането е видим на профила във Facebook на артиста, както и обяснения за развитието на акцията. Началото ѝ се даде след престой на близък до актьора човек в софийската Белодробна болница. 

Веноскопът е апарат, който улеснява намира вените на пациента и поставянето на абокат, през когото се вливат медикаменти. Употребата му спестява ненужни пробождания и време на докторите. 

След като цялата сума бъде събрана, Бачев ще преустанови набирането на средства. 

Всеки, който иска да се включи в благотворителната инициатива, може да направи своето дарение на:

ФОНДАЦИЯ АРКАДИЯ ФЮЖЪН АРТ

IBAN: BG79FINV915010E0194843 (Първа Инвестиционна Банка)

Основание за плащане: дарение за закупуване на веноскоп

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?