Следвайте ни

Още девет медици от Пловдивско пипнаха COVID-19

viber icon

9 медицински лица са диагностицирани с коронавирус през последните 24 часа в Пловдивско, сочат данни на Рeгионалната здравна инспекция.


В МБАЛ Карлово са заразени двама лекари, 1 медицинска сестра и 1 санитар от детско отделение.


След извършеното епидемиологично проучване от здравната инспекция е в сила предписание  за преустановяване на приема в детското отделение, стриктно спазване на противоепидемичния режим и карантиниране на положителния мед. персонал. По един лекар са диагностицирани в УМБАЛ "Пловдив", и МБАЛ "Асеновград", както е по един лекар на административна длъжност,един общопрактикуващ лекар и един дентален лекар.

Към 14 октомври  на територията  на Пловдивска област има   87 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрираните в Националната информационна система са  общо 2242.


„Апелирам към всички граждани и институции за повече лична отговорност и спазване на мерките, които са най-леките в Европа. На всички е ясно, че ситуацията се усложнява. Днес на Медицинския съвет бе докладвано, че легла в отделенията за коронавирус се запълват. Да, можем да разкрием още, но пък ще поставим под риск пациентите, които се лекуват в другите отделения. Трябва всички да сме наясно, че  подценяването на ситуацията крие риск за здравната система в областта”, коментира областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.


Тя уточни, че за  последното денонощие приетите в болница са 6, като състоянието на всички е задоволително. Общият брой на хоспитализираните е 191, като от тях с потвърдена диагноза на К-19 са 142. На интензивно лечение са 2-ма. Свободните легла в болниците за лечение на коронавирус са 83, а за интензивно - 28.

Продължава заразата и в детските у ечибна зивадения. В  ДГ“ 8-март„ Пловдив -  е дал положителен резултат  помощник възпитател от 14 октомври. Връчено предписание на директора на детската градина, изследване на контактния персонал и карантиниране на две групи - деца и персонал.


 В    СУ“ Патриарх Евтимий“ Пловдив - учителка , преподаваща на 5-ти и 7-ми клас е с положителна проба за коронавирус .  Издадено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.


В  ОУ“ Душо Хаджидеков“ Пловдив е  заболял  ученик от карантинирания 7 "ж" клас. Ученик от 6 "г" клас е диагностициран на 13 октомври, а последното му посещение в училището е била предишния ден. От 14 октомври е наложена  карантина на класа и преминаване към дистанционна форма на обучение. Учител по рисуване, диагностициран с COVID-19 на 13 октомври.


Издадено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.


В Професионална гимназия по дървообработване Пловдив има заболял ученик от 8 "а" клас от 13 октомври.От следващия ден е наложена карантина на класа и преминаване към дистанционна форма на обучение. Предписание  е издадено до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.
 В   ОУ “Христо Смирненски“ Раковски има  заболял ученик от 4"Г" клас от 13 октомври. Наложена е карантина на  22 деца от класа и 19 деца от занималня, класен ръководител и учител в занималня. Издадено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.


В    ОУ „П.Славейков“ Белащица има заболял ученик от 1"А"  клас от 13 октомври. Карантина е наложена  на 16 деца от класа , класен ръководител и учител в занималня. Предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

Във футболен клуб Марица Пловдив от  проведено лабораторно изследване на 21 лица, установени са 6 положителни резултата. Футболистите са в добро състояние.

Всички случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.
 
Справка по общини: Пловдив – 1507,  Карлово – 91, Кричим – 35, Хисаря – 26, Родопи – 112, Стамболийски – 39, Калояново – 16, Перущица – 33, Раковски – 26, Марица - 74, Асеновград – 137, Брезово – 5, Куклен – 21, Садово – 29, Първомай – 14, Съединение – 26, Сопот – 17, Лъки – 34.
 
Под карантина са 713 лица. На домашно лечение  са 559 лица. Оздравелите за последното денонощие са 18.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Harry

Harry

14.10.2020 | 20:02

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ----->>>> Jobnews3.com/

Отговори
1 2
Нонка

Нонка

14.10.2020 | 16:25

Данче,статистиката е ясна! Вземете мерки навреме,защото после ще е късно! Стига замазвайте ситуацията. Пазите единствено себе си и политическите си кариери

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?