Следвайте ни

Още четирима медици от Пловдив с COVID, нови три класа под карантина

viber icon

Нови четирима медици от Пловдив са дагностицирани с COVID-19 през последното денонощие. Заразени са 3 медицински сестри от болничната помощ и 1 стоматолог на частна практика. Извършва се епидемиологично проучване на случаите, съобщиха от кризисния щаб под тепетата.

Има и трима инфектирани ученици в Пловдив, като за класовете им  са дадени предписания за карантина и  дистанционно обучение.

С вируса е ученик от 5в клас на СУ „ Св. Седмочисленици“. Детето е дало положителен резултат за COVID-19 на 24 октомври, като е било на училище последно миналия четвъртък.

В СУ „ Св. Патриарх Евтимий“ е заразена ученичка от 7г клас. Нейният положителен тест също е излязъл в събота, 24 октомври. Момичето обаче за последно е било на училище на 16 октомври, тъй като е било поставено под карантина по повод друг случай в класа.

Ученик от 9ж клас в ПГХТТ  също е с положителен резултат от събота. Последно му посещение в клас е било предишния ден – 23 октомври.

За днес към 11.00 часа на територията  на Пловдивска област има 76 новодиагностицирани  случаи на COVID-19.  Регистрираните в Националната информационна система са  общо 3356.  

С днешна дата хоспитализираните пациенти от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система, са  206, от тях 9 болни са в интензивни отделения.

„През иминалите 24 часа няма починали пациенти. Хоспитализирана е само една жена на 65 години от Перущица, която е в задоволително състояние.  От новите случаи по общини най-много са в Пловдив- 44, следват Асеновград – 6, Раковски – 5, Калояново и Марица  по 4, Перущица – 3, Родопи и Хисаря по 2, Сопот , Съединение, Стамболийски, Брезово, Карлово, Куклен по  1 случай, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

На домашно лечение  са 1158 лица. Под карантина са 2061 лица.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ПСР лъжа

ПСР лъжа

25.10.2020 | 15:48

В Италия така се премахваха лекари през март и април. Пациенти оставаха без грижи и ето високата смъртност. Социални домове също. Заради манипулирани тестове. ПСР не хваща вирус а мултиплицира ДНК.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?