Следвайте ни

Още 4 области извън червената COVID зона, нов спад в Пловдив ГРАФИКИ

viber icon

Още 4 области излязоха от червената КОВИД зона, показва традиционният анализ, представен отново първо в "Марица". Става въпрос за заболяемост под 120 души на 100 хиляди население, изчислени на двуседмична база. 

Така след Кърджали, Габрово и Разград в оранжево вече са Пазарджик, Благоевград, Смолян и Търговище.  Нищо чудно след седмица да имаме и първа област в жълта зона под 60 души, като фаворит в това отношение е Разград.

 

 

За по-прегледно публикуваме и новата (ГОРЕ), и старата карта (ДОЛУ).

 

Видим спад бележи отново Пловдивска област - от 161 преди седмица до 138 днес. С това темпо регионът също може да излезе от червеното при следващия седмичен анализ.

Иначе общата заболяемост се задържа под 200 на 100 000 население, като има минимален спад. Това обаче е максимално добра новина, тъй като говори за спазване на дисциплина по време на празниците, където експертите имаха сериозни притеснения.

Най-видимата промяна е в броя направени тестове. Те скачат двойно - от 400 до средно 800. Причината е елементарна - включването на антигенните в официалните изследвания.

Същото важи и за положителността на тестовете, което е добра новина. Миналата седмица тя беше около 17 процента, а днес е леко под 10.

Смъртността бележи задържане към минимален спад с малко под 15 души на 100 000 население. Същото важи и процентът на летален изход спрямо всички случаи на КОВИД с известен край. Той е малко под 4 процента.

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

765

765

12.01.2021 | 19:24

Спад в заболеваемостта ,но най висока смъртност в страната!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?