Оптимистично! Бг професор казва кога ще заживеем нормално

Националният консултант по инфекциозни болести проф. Татяна Червенякова смята, че до юни месец ситуацията с коронавируса ще бъде овладяна.

"Към края на юни ще влезем в обичайния ритъм на инфекциозните заболявания. Епидемията от Covid-19 се развива така, както ни се искаше в началото и ние наистина я контролираме на определени нива. Ще я овладеем и тя ще започне да намалява", каза пред проф. Червенякова, която е и изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение на инфекциозни и паразитни болести "Проф. Иван Киров".

"Към края на юни вече ще имаме нормална сезонна заболяемост и тя ще се замени от друга – така си представям епидемичния процес",  допълни експертката пред БНР.

"Добър инфекционист се става бавно и с години заради спецификата на тези заболявания. Трябва да се помисли за подкрепа и стимули на тези специалисти и структурите, в които те работят", смята проф. Татяна Червенякова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Plamen

Plamen

17.04.2020 | 00:13

Казвам ви честно познавам я лично професорката и е редно да й казваме добро утро госпожо вие се събудихте късно, света и в частност България ври - кепи отдавна по въпроса на коронавирус и Вие се сетихте чак сега да се обаждате и ще е по-добре за вас да продължите вашия дълбок сън! Иначе тя е много лъчезарен и работлив човек и дългогодишен и несменяем директор, но се разви професионално с връзки, мъжа й е проф. също в "Пирогов" и лишила много кадри от професионално развитие и ги е прогонила от инфекциозна болница и помогнала на нейни хора да се развият професионално, давам ви пример - помогнала на един лекар за една година да се зачисли като докторант, след една година защити дисертацията и след още една го направила доцент, това го има само в Българистан!

Отговори
1 0
Plamen

Plamen

17.04.2020 | 00:03

Казвам ви честно познавам я лично професорката и е редно да й казваме добро утро госпожо вие се събодихте късно, света и в частност България ври - кепи отдавна по въпроса на коронавирус и Вие се сетихте чак сега да се обаждате и ще е по-добре за вас да продължите вашия дълбок сън! Иначе тя е много лъчезарен и работлив човек и дългогодишен и несменяем директор, но се разви професионално с връзки, мъжа й е проф. също в "Пирогов" и лишила много кадри от професионално развитие и ги е прогонила от инфекциозна болница и помогнала на нейни хора да се развият професионално, давам ви пример - помогнала на един лекар за една година да се зачисли като докторант, след една година защити дисертацията и след още една направила го доцент, това го има само в Българистан!

Отговори
3 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?