Следвайте ни

Оптимистично: 595 души пребориха COVID-19 в Пловдивско за денонощие

viber icon

За изминалото денонощие 595 души от Пловдивска област са преборили COVID-19, а това е изключително добра новина. С тях общо оздравели са вече 6919 , съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева. Новите случаи вчера са 303, а общо са 13428. В областта с коронавирус са починали  9 мъже и 1 жена с придружаващи сърдечни и други заболявания.

По данни на РЗИ се наблюдава леко задържане на заболеваемостта спрямо предходната седмица, включително и сред медицинските лица.

По информация на Спешна помощ за денонощието са хоспитализирани 8  души в областта и 30 в Пловдив, а оставените на домашно лечение са 16.

През  месец ноември  с линейки на Спешна помощ  в болниците в Пловдив и областта са хоспитализирани 829 пациенти с Ковид -19. Най-много са приетите болни  в УМБАЛ „Свети Георги“  – 163-ма, а сред  частните болници най-голям е броят на приетите  пациенти от Спешна помощ в „Св. Каридад“.

„Искам да благодаря на общинските болници в Асеновград, Първомай и Раковски, които имат отлична организация и работят много добре със Спешна помощ. Такава тенденция се забелязва вече и  при болниците – „Свети Мина“ в Пловдив и „Д-р Киро Попов“ в Карлово, където за изминалия месец чрез Спешна помощ са приети  и лекувани съответно 103 и 97 пациенти , допълни Каназирева.  Тя допълни, че днес са разкрити допълнително 26 терапевтични  и 4 интензивни легла в  болница „Централ Хоспитал“, като е осигурен и необходимият персонал.

Според РЗИ през изтеклото денонощие сред новодиагностицираните има 1 лекар и 4 медицински сестри от болничната помощ, които са в добро състояние.

Няма нови случаи на ученици и учители в учебни и детски заведения.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?