46

Опашки за бустер в Пловдив, мижав интерес за първа игла

Опашки се извиха за бустерни дози ваксина пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Пловдив, видя репортер на "Марица". Хората обаче се нареждат, за да получат трета и четвърта игла. Пред медията ни те споделиха, че са на опашката, защото смятат, че всеки е отговорен за здравето на останалите и трябва да направи възможното, за да ги предпази. "Не мога да си обясня твърдоглавието на някои. Сещат се, че са сбъркали с преценката си, едва на смъртния одър", възмути се пенсионерката Елена, която чакаше ред за четвърта игла.

Ежедневно пред кабинета на РЗИ минават около 120 души. Единични са случаите на първа игла. От 27 юни, когато бе разрешено поставянето на четвърта доза, до ден днешен са ваксинирани общо 2205 души, като малко над 1300 са боцнатите с четвърта доза, а около 100 - с първа игла, разказа пред "Марица" д-р Милена Панайотова, директор на Дирекция "Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Пловдив.

Цифрите показват, че за ваксина се редят хората, които са се решили на този ход още при старта на поставянето им и вече имат две или три дози. Става въпрос за предимно възрастни хора между 60 и 70 години. Д-р Милена Панайотова обясни, че опашки се образуват и поради проблем със системата за сертификати, която зацикля след двама или трима ваксинирани.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?