46
Следвайте ни

Омбудсманът Диана Ковачева: Oнлайн обучението не работи, децата трябва да се върнат в училище

viber icon

Усилено се говори за образователна криза, а онлайн обучението ще остави белег на поколения. Това каза омбудсманът Диана Ковачева по БНТ. 

"Онлайн обучението за децата от 1-ви до 4-ти клас се е изчерпало и то вече не може да бъде наречено качествено. Миналата седмица а по-малко от 12 часа родителите и децата трябваше да се подготвят за онлайн обучението. Мисля, че то не работи. Подкрепих искането на родителите за преразглеждане на мерките. Няма как малките деца да се обучават онлайн. Те трябва да бъдат в училище, за да получат качествено образование. Вече се говори за образователна криза, поколения ще имат белег от онлайн обучението. Изпратих препоръка до министъра да се прецени възможността да се оставят децата възможно най-дълго в училище", коментира Диана Ковачева

Омбудсманът смяна, че трябва да има гъвкави форми. Там където родителите отказват децата им да бъдат тествани, както и за деца, за които има риск да бъдат присъствено, трябва да имат възможност за онлайн обучение, но другите би трябвало да се върнат в училище, смята Ковачева.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?