Следвайте ни

Олимпийците ни със спешен план за ваксиниране

viber icon

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и на здравеопазването Костадин Ангелов, проведоха среща, на която обсъдиха ваксинирането на българските спортисти преди участието им на олимпийските игри в Токио.
 
Екип от експерти и двете министерства ще разработят детайлно предложение за създаването на план за ваксинация на спортистите. 
 
„Решихме, в спешен порядък, да създадем план за ваксинация на спортистите, които ще прославят България на Олимпиадата в Токио. Състезателите и техните треньори трябва и ще бъдат защитени от заплахата COVID-19“ – публикува Ангелов в социалните мрежи. 
 
Около 11 хил. състезатели от цял свят предстои да вземат участие в Олимпийските игри в Токио. Ще присъстват и треньори, официални лица и журналисти, но все още стои въпросът дали зрители ще бъдат допускани на състезанията. 
 
„Наш дълг е и ще направим и невъзможното, за да защитим нашите спортисти”, обяви Кралев.
 
Все още има много неясноти по провеждането на най-голямото спортно събитие. В някои държави се поставя темата за това дали спортистите да бъдат сред първите ваксинирани, а в някои – ваксинирането на олимпийците вече започна. 

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай