Следвайте ни

Огромна трагедия! Учителка на 45 г. издъхна в линейката от COVID-19

viber icon

Коронавирусът взе поредна жертва сред българските учители.

Началната учителка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в разложкото село Баня Ана Попиванова загуби битката с коронавируса, съобщава Struma.bg. 45-годишната жена е починала миналата нощ на път за София, където е била насочена заради внезапно влошаване на състоянието й.

Тя е лекувана в МБАЛ – Разлог около една седмица. Само за няколко часа в сряда състоянието й рязко започнало да се влошава и лекарите незабавно организирали транспортирането й в интензивно отделение в столицата, но по пътя учителката издъхва. Черната вест шокира близките й и колектива на училището в Баня, всички жители на селото са потресени.

С огромна болка колегите й споделиха единствено, че са изгубили един прекрасен колега и приятел. Много от приятелите и близките й ежедневно са комуникирали с нея по телефона. Притесненията й са били насочени за здравето на родителите й, които също са с Ковид и са настанени в болницата в Разлог, те са с придружаващи заболявания. Часове преди да бъде предприето транспортирането й за столицата, тя споделила с близки, че изпитва затруднения при дишане, но никой не е очаквал такъв трагичен изход.

Ана Попиванова е старши учител и от дълги години преподава английски език на децата от 1 до 4 клас. Родители споделиха, че е изключително съвестен, стриктен и отговорен учител. Има син на 16 години, който е ученик в 10 клас в ПГЕЕ – Банско. Ана Попиванова ще бъде погребана в гробищния парк в родното си село Баня. Погребението е служебно и на него ще могат да присъстват единствено от най-близкия роднински кръг. Погребението ще бъде днес от 13.00 часа на гробищния парк в родното й село. Разходите по него ще се поемат от община Разлог.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Майка

Майка

13.11.2020 | 15:43

Поклон!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?