Следвайте ни

Огласиха тайната на Китай: Ето защо се справи с COVID-19

viber icon

Страните от Източна Азия успяха да ограничат разпространението на коронавируса на техните територии. Китай демонстрира успешна политика по блокиране на разпространението на вируса. Това каза пред БНР проф. Нако Стефанов, преподавател в Софийския университет и изследовател на Източна Азия.

Той е на мнение, че сред причините за бързите успехи са навременните мерки, тестването, което улеснява проследяването на пътя на заразата и изключителната дисциплина. 

"За съжаление нито Европа, нито САЩ се поучиха от този пример. В Китай все още възрастните хора живеят близо до младите, само около 2% от тях живеят в старчески домове, докато в Европа или в САЩ картината е различна.

Затова и старческите домове често стават огнища на заболяването… Здравната система на Китай е доста мобилизираща и държавата поема голяма част от разходите, а това се оказа една успешна стратегия за ограничаване на коронавируса.

Китай вече е на друг режим, икономиката се възстановява, животът се възстановява, но продължава носенето на маски".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

смър т за Всички  Китайци

смър т за Всички Китайци

31.10.2020 | 20:38

Да измрат тия гниди дано всичките до един мръсни паразити творци на пандемия и вируси. Проклети да сте всичките китайци гнусни до един и тия тук дето им лижете китайския заразен гъ з ! Мръсни уроди !

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?