Следвайте ни

Огласиха страничен ефект от ваксината на "Модерна" при тези пациенти

viber icon

„В продуктовата информация на ваксината на „Модерна“ е записано, че е възможно да се получи подуване на лицето при пациенти, които са получавали козметични манипулации, свързани с инжектиране на филъри в областта на лицето. Тези реакции са преходни, не остават за дълго време“. Това поясни пред БНР проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата.

Той уточни, че до този момент почти 16 000 медицински лица и специалисти на първа линия у нас са ваксинирани и няма повишаване на честотата на нежелани реакции.

„Оксфордската ваксина - тече с бърза научна оценка на качество, ефикасност и безопасност. В последната седмица на този месец ще бъдат разгледани документацията и оценъчният доклад. Надявам се да имаме положително становище за тази ваксина. Тя ще се прилага в две дози“.

В предаването „Нещо повече“ проф. Гетов допълни: „Дълго време е необходимо за създаване на клетъчния имунитет. Очевидно и за коронавирусната инфекция ще трябва да мине време, а и е необходимо преобладаващата част от населението да се ваксинира, за да можем да говорим за сигурна защита на ниво популация“.

    

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай