Следвайте ни

Одрусаха здраво пловдивчанин за нарушена карантина

viber icon

Пловдивчанин, потъпкал задължителна 14-дневна карантина, ще трябва да плати глоба от 5000 лв. и в срок от шест месеца да се среща с пробационен служител. 

За това се споразумяха нарушителят и прокуратурата, а на свое заседание в началото на седмицата Районният съд одобри постигнатото споразумение. 

Пловдивчанинът се завърнал от чужбина на 5 август. Кацнал в София, а от Столичната регионална здравна инспекция му издали предписание за задължителна 14-дневна карантина, заради COVID-19.  Той е посочил адрес, на който ще изтърпи двуседмичния срок и където ще може да бъде проверяван от полицията. 

Уви, на 15 август погазил предписанието и напуснал посочения адрес за карантина. При проверка се оказало, че пловдивчанинът е нарушил правилата, след което е издирен и санкциониран. Първоначално спрямо него е взета мярка за неотклонение „подписка“, но след сключеното споразумение с прокуратурата, наказателното производство е прекратено, а за нарушителя е определена глоба в размер на 5000 лв. и два пъти седмично срещи с

пробационен служител за срок от половин година. 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?