Следвайте ни

Очаквано: Спират е-регистъра за ваксинации

viber icon

Спират електронния регистър за записване за ваксинация. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов в Пловдив. Мярката е временна и ще продължи, докато не се разреши проблемът с ваксината "Астра Зенека“. Предстои среща с "Информационно обслужване“, на която ще се обсъди как да бъдат служебно презаписани хората занапред, уточни Ангелов.

След приключване на имунизирането на секционните избирателни комисии, ако има останали дози, отново ще се отключи и масовата ваксинация. Това ще се случи на 14 март, когато е 22-ят ден преди изборите. 

Ваксинирането с "Астра Зенека“ е  спряно до произнасянето на Европейската агенция по лекарствата. Очаква се Комитетът по лекарствата да се произнесе за безопасността на ваксината до седмица. 

Спирането е превантивна мярка след смъртния случай в Пловдивско. Според здравния министър няма данни за причинно-следствената връзка между двете събития. Въпреки това обаче се изчаква експертизата след направената аутопсия на издъхналата жена. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?