2374
Следвайте ни

Обмислят зелен сертификат и за антитела

viber icon

Заради тази наша българска особеност да се тестваме сами и да си боледуваме без да даваме гласност на това нещо, се обсъжда интензивно и с различни експерти възможността да се включи и наличието на антитела като възможност за зелен сертификат.

Това съобщи в ефира на bTV radio директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Тя обясни, че се обсъжда това да важи само за България.

"Много експерти трябва да си изкажат мнението, за да може да се приеме. При нас голямата особеност дойде от това, че има много хора, които не са в системата. На Запад в зеления сертификат се изисква документ за преболедуване и този документ е логично да поиска PCR, защото хората са в системата. Докато при нас една малка част официално е в системата и доста по-голяма част са преболедували без да са официално регистрирани", допълни тя.

Професор Христова каза още, че мутацията, наречена "Делта плюс" е по-лесна за предаване, но ваксините пазят срещу този вариант на вируса. Засега в страната не е засечено разпространението му. 

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести обясни и какви други вируси върлуват в момента.

"Разбира се, че не всичко е SARS-CoV-2. Има ги и обичайните есенно-зимни вируси, причиняващи остри респираторни заболявания, някои от тях нелеки. Разбира се, не като COVID-19, но все пак налагащи поне седмица домашно лечение", поясни проф. Христова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Факти

Факти

28.10.2021 | 15:25

Да не се самобичуваме толкова, защото не всичко в тази ситуация опира до "особености на българина" и т.н. Всички знаят какъв е най-честият сценарий. В едно семейство има човек със симптоми, който си прави PCR тест, а при другите вкъщи симптомите се появяват по-късно. И ако са имали някакви съмнения, след това всички знаят, че вече всеки в семейството е болен от Ковид. Семейството вече е поставено под карантина. И какво да правят по-късно заболелите, които вече също са зле и са силно заразни? Да тръгнат да си правят тестове, за да разберат очевидното и доказаното и да заразят още 50 души междувременно??? В други страни, дори в Източна Европа, има посещения от джипита по домовете, мобилни тестове, достъпни начини за установяване на зараза и какво ли не. В България се оказва, че е трябвало хем да си в карантина, хем да отидеш в лаборатория, знаейки че вече съпругът/съпругата ти е болен/болна от Ковид. Така че по-спокойно с прехвърлянето на вината върху части от населението.

Отговори
1 0
така

така

28.10.2021 | 00:06

тука е така

Отговори
3 0
дии

дии

27.10.2021 | 23:59

Търсят начин как да излезнат от глупавото положение, зер избори идат. А ония невнятния зелен чорап си скубе косите и се вайка: "Що ми трябваше да слушам чужд акъл... Прост фатмак, прост фатмак, прост..."

Отговори
10 5
Скрий се бе помак Дий

Скрий се бе помак Дий

28.10.2021 | 01:40

Само ти ли бе дпс-арска измет не разбра че фатмак е само тиквата Борисов иди.о.т такъв. За вас президентът и Рашков са винаги виновни защото ви спряха краденето. Дий ще казваш на този който тъпче майка ти.

Отговори
5 4
Нящо ново Обмисляме го

Нящо ново Обмисляме го

27.10.2021 | 23:58

Ми то преди време същото беше и със инструкцийте от Масква Обмисляне Обмисляне Облисняне и на края осиране

Отговори
4 2
Евро

Евро

27.10.2021 | 23:46

Няма да стане, не се и надявайте, това е евро стандарт. Ганя пак е на аварийки в локалното.

Отговори
6 6
Не ама да Евро

Не ама да Евро

28.10.2021 | 01:46

Както вързахме лева за еврото така и няма да караме в локалното умнико.

Отговори
6 1
В днешно време

В днешно време

27.10.2021 | 23:38

Да четеш инструкциите от зад Атлантика се вика 'обмисляне'.

Отговори
4 2
Пак нонсенс

Пак нонсенс

27.10.2021 | 23:31

Кък да обмислят кът не могат да мислят

Отговори
8 1
По-добре е Да обмислят отколкото да не мислят както тиквата Борисов

По-добре е Да обмислят отколкото да не мислят както тиквата Борисов

28.10.2021 | 01:56

Наглия крадец и лъжец Борисов.

Отговори
7 1
чалгарчето малко - останало тъпо - жалко

чалгарчето малко - останало тъпо - жалко

27.10.2021 | 22:52

А сега друга задачка, за да определим има ли полза от присъственото обучение или кой е глупав и кой се прави на умен. Чакам отговорите Ви. Празен сал плава по течението на река, което има скорост 1 км в час и изминава 1 км път за 1 час. За колко време ще се върне по обратния път?

Отговори
2 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?