Следвайте ни

Обичан учител от Сопот загуби битката с коронавируса

viber icon

Учителят от Сопот инж. Пенчо Гавазов е починал от коронавирус.  Новината съобщи директорът на Професионална гимназия  "Ген. Владимир Заимов" в града и негов колега Катя Адърска. Ето какво написа тя в социалната мрежа.

Днес се прощаваме с наш колега, загубил битката с вируса! 
Трудно преглъщам болката; не намирам най-точните думи; не събирам сили да пиша; не откривам отговор на въпроса “защо едно дете на 15 остана без баща?”; нямам думи за утеха на семейство, колеги и приятели; имам само огромна тъга и безмълвие...! 

Дано ни прости инж. Пенчо Гавазов, че не си казахме красиви думи в последния му ден в училище, че говорехме пак за работа и професионални планове! Но никой не допускаше, че толкова скоро и бързо болестта ще го отнеме от всички! От няколко дни се молехме и вярвахме в чудеса! Но вчера се случи най-лошото!

Изказвам искрени съболезнования на прекрасното му семейство и нека е Светлина на душата му в последния и път - душа на кротък и добър, тих и усмихнат, старателен и любящ съпруг, баща, колега и приятел! Душа на човек, отдаден на семейството и професията му! Човек отдал 25 години от живота си на училището ни!

Ще остане в сърцата ни завинаги!
Поклон!

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?